Zwak Club Brugge pakt in slotfase een punt bij rode lantaarn Eupen

03/12/17 om 20:07 - Bijgewerkt om 20:12

In een match met twee gezichten bleef leider Club Brugge zondagavond op een 2-2-gelijkspel steken bij rode lantaarn Eupen.

Zwak Club Brugge pakt in slotfase een punt bij rode lantaarn Eupen

© BELGA

Ivan Leko opteerde voor een drietal wijzigingen in vergelijking met het bekerduel van donderdag in Waregem. Het spitsenduo Vossen-Diaby (Vossen was licht geblesseerd aan de knie) werd gewisseld door Dennis-Wesley. Opvallend was de terugkeer van De Bock in de basis. Limbombe, de matchwinnaar van vorige week, kreeg rust en verdween naar de bank. Butelle bleef na donderdag in doel staan. Ook Decarli behield het vertrouwen van zijn coach.

Onherkenbaar zwak Club in eerste helft

Rode lantaarn Eupen begon tegen alle verwachtingen in het best aan de partij. Een poging van Afif was al een eerste grote waarschuwing en na amper 9 minuten was het wel prijs: Ocansey mocht simpel voorzetten naar Leye. De ex-spits van Zulte Waregem kopte het leer in een boogje over een hulpeloze Butelle: 1-0.

Zwak Club Brugge pakt in slotfase een punt bij rode lantaarn Eupen

© BELGA

Een reactie van de competitieleider kwam er vreemd genoeg niet. Integendeel, de thuisploeg bleef druk ontwikkelen en de kansen aaneenrijgen. Zo'n 10 minuten later werd Eupen ook beloond voor de inspanningen: Loties kopte de 2-0 tegen de touwen. Ivan Leko kon het gestuntel niet meer aanzien en wisselde na amper een halfuur al van systeem. Decarli was het kind van de rekening en werd vervangen door Clasie, die op het middenveld mocht postvatten. De Bock zakte een rij terug waardoor blauw-zwart met een viermansdefensie in een 4-4-2 ging spelen.

2-0 niet eens overdreven

Veel beterschap bracht dat aanvankelijk niet. Eupen bleef veruit de betere ploeg en pas na 36 minuten noteerden we de eerste bezoekende poging tussen de palen. Een kopbal van Vanaken was echter te centraal om ook echt gevaarlijk te zijn. Aan de overzijde kregen de Oostkantonners zelfs nog een penalty, maar na tussenkomst van de videoref werd die - terecht - in een vrije trap net buiten de zestien omgezet. Maar ook uit die spelhervatting putte Eupen nog een grote kans. Cools kon een knap hakje van Valiente met meer geluk dan kunde uit doel houden. Club stond na 45 minuten 2-0 in het krijt en die tussenstand was niet eens overdreven.

Omgekeerde wereld na rust

Na de pauze kregen we een volledig ander spelbeeld voorgeschoteld. Eupen beperkte zich tot verdedigen terwijl Club de bakens alsnog probeerde te verzetten. Op het uur trok Leko alle registers open door met Diaby nog een extra spits in de ploeg te droppen en Nakamba naar de kant te halen. Ook Limbombe was eerder al in de ploeg gekomen voor De Bock. Dat loonde halfweg de tweede helft. Vormer zette schitterend voor tot bij Dennis, die staalhard binnen knikte.

Zwak Club Brugge pakt in slotfase een punt bij rode lantaarn Eupen

© BELGA

De aansluitingstreffer gaf blauw-zwart vleugels terwijl Eupen zich massaal terugtrok. Op de zeldzame counters liet Eupen het na om de partij te beslissen en dat zou het zich in de slotfase extra beklagen. Loties beging in de zestien een duidelijke overtreding op Diaby. Visser floot eerst niet, maar na consultatie van de videoref ging de bal toch op stip. Een koud kunstje voor Vormer, die de bal hoog tegen de touwen joeg en Club een punt bezorgde.

Club Brugge behoudt zo zijn bonus van zes punten op eerste achtervolger Charleroi, dat vrijdag tegen Oostende ook niet verder kwam dan een gelijkspel.

KAS Eupen - Club Brugge 2-2.

Doelpunten: 9' Leye 1-0, 18' Loties 2-0, 68' Dennis 2-1, 91' Vormer 2-2.

KAS Eupen: Van Crombrugge, Tirpan, Valiente, Blondelle, Loties, Ocansey (73' Diagne), Lazare (81' Castro Montes), Afif, Luis García, Schouterden, Leye.

Club Brugge: Butelle, Poulain, Mechele, Decarli (31' Clasie), Cools, Nakamba (61' Diaby), De Bock (55' Limbombe), Vormer, Vanaken, Wesley, Dennis.

Gele kaarten: 65' Cools, 79' Dennis, 90' Loties, 90' Leye, 96' Afif, 96' Limbombe.

Scheidsrechter: Lawrence Visser.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!