Vormer, Vazquez en Meunier raken speelklaar voor de topper

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge bereidt zich voor op de levensbelangrijke wedstrijd van zondagnamiddag tegen aartsrivaal Anderlecht.

Club Brugge had deze week voor het eerst sinds eind maart nog eens een volledige week om zich voor te bereiden op een wedstrijd. “Maar toch had ik liever nog Europees gespeeld”, verwees Michel Preud’homme naar de wedstrijd van gisterenavond tussen Dnipropetrovsk en Napoli. “Dnipro heeft nog maar eens bewezen dat het over een stevige ploeg beschikt. Het is niet omdat het een onbekende naam is, dat het geen goede ploeg is. Je moet altijd de kwaliteiten op het veld analyseren.” Daarna schakelde de Brugse coach over op de orde van de dag: de ziekenboeg. “Felipe Gedoz, Boli Bolingoli en Davy De fauw hebben nog niet meegetraind. Wie wel min of meer normaal getraind heeft, zijn Ruud Vormer, Victor Vazquez en Thomas Meunier. Bij die laatste zie je wel dat hij nog wat wedstrijdritme mist, maar hij heeft veel kwaliteiten en het is positief dat hij er terug bij is.”

Frisheid terug ?

Die volledige trainingsweek kon Preud’homme wel smaken. “Er was tijd voor vrije dagen, voor tactische trainingen, voor recuperatie en zelfs voor spelletjes. Ik hoop dat de frisheid nu terug is bij die spelers die de laatste weken wat minder fris oogden. Elke drie dagen moeten presteren is mentaal toch vermoeiend. Tegen Standard hebben we bijvoorbeeld niet slecht gevoetbald, maar we hebben gefaald in beide strafschopgebieden en dat is natuurlijk een cruciaal gegeven in voetbal. Voor de laatste pass misten we vaak die frisheid. Of één week volstond om die frisheid terug te vinden ? Ik stel mij die vraag zelfs niet eens, het moet nu eenmaal. We proberen er altijd het maxium uit te halen.”

Nog niet beslissend

Club Brugge verloor zaterdag voor het eerst sinds halfweg november zijn leidersplaats. “We hadden een bonus opgebouwd en die zijn we nu kwijt, maar dankzij die bonus zijn we wel nog altijd in de running voor de titel. Er zijn nog vier matchen te gaan en ik heb de rekening nog niet gemaakt. Het grootste gevaar is om nu al conclusies te trekken, want elke week verandert er veel. We bekijken het match per match en mogen geen rekening houden met ‘wat als’. Wat ik vind van het feit dat AA Gent zich nog steeds wegsteekst als titelkandidaat ? Ik bemoei me niet met de strategie van andere clubs.”

Stilstaande fases

Blauw-zwart staat zondag al voor de vijfde keer tegenover Anderlecht. Twee keer eindigde de match op een gelijkspel, tweemaal won Club. “Anderlecht zit dan ook in een andere situatie dan wij. In de heenwedstrijd in de play-offs kregen we al de bevestiging van wat we wisten van Anderlecht. We scoorden al vaak op stilstaande fases en gaan dat natuurlijk opnieuw proberen te doen. Elke ploeg heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten. Het is mij in deze play-offs wel al opgevallen dat Anderlecht offensief ook sterker geworden is op stilstaande fases. Dat de supporters voor een heksenketel zullen zorgen ? Dat is niet meer dan logisch in deze fase van de play-offs. Elke wedstrijd wordt voor een vol huis gespeeld. Ik verwacht niet dat het erger wordt dan ergens anders.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier