"Voor dit Club Brugge kan ik vooral aanvallend een meerwaarde betekenen"

01/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 30/11/17 om 13:32

Het was afgelopen zomer vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog een van de opvallendste transfers: Jordy Clasie trok op uitleenbasis naar Club Brugge. De 26-jarige verdedigende middenvelder was ooit een van de grootste talenten van Nederland en maakte furore bij Feyenoord. In 2015 werd hij daar voor een slordige 15 miljoen euro weggeplukt door Southampton, maar in Engeland geraakte zijn carrière in het slop. Kan hij zijn loopbaan in Brugge herlanceren?

Jordy Clasie groeide op in Haarlem, zo'n 30 kilometer ten westen van Amsterdam. Het is echter in het veel zuidelijker gelegen Rotterdam dat de verdedigende middenvelder zich in de kijker speelde. "Ik kende een gelukkige jeugd en groeide op in een warm gezin. Op heel jonge leeftijd kreeg ik de kans om bij Feyenoord te gaan voetballen. Dat combineerde ik met mijn studies in Rotterdam, maar ik schoof alles al snel aan de kant om profvoetballer te kunnen worden. Dat was mijn grootste en enige wens. En nu zit ik hier, dus het is me uiteindelijk ook gelukt." (lacht)
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!