Vincent Mannaert prijst Ivan Leko: “Hij heeft hele groep meegekregen in zijn verhaal”

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge-manager Vincent Mannaert was zondag uiteraard erg tevreden met de vijftiende landstitel na het gelijkspel op het veld van Standard. “Het is mooi als je op drie jaar tijd twee titels kan behalen.”

Voor nieuwjaar denderde de blauw-zwarte stoomtrein door de competitie, maar daarna begon de motor te sputteren. Ook in de play-offs presteerde Club Brugge wisselvallig. “Deze play-off 1 was er een met pieken en dalen”, erkende Mannaert. “Het was een moeilijk parcours, zeker tot de tweede helft in Charleroi. Toen heeft de groep getoond: ‘De titel moet van ons zijn’. En dat hebben de spelers ook vandaag getoond, in deze omstandigheden tegen een heel goed Standard.”

“Ik vond Standard vandaag sterk starten. We hadden het moeilijk in de duels. Daar vonden we de eerste twintig minuten geen antwoord op. Daarna kwamen we in de wedstrijd. Gelukkig viel dat doelpunt vlak voor rust. In de tweede helft hebben we de wedstrijd dan toch gecontroleerd. Al waren de laatste tien minuten nog een zenuwachtige bedoening.”

Vincent Mannaert prijst Ivan Leko:
© BELGA

Volgens Mannaert is Club Brugge de terechte kampioen, ook al kwam de concurrentie nog gevaarlijk dichtbij na de halvering van de punten. “Ook in de moeilijke momenten hebben we geprobeerd om vooruit te voetballen en een doelpunt meer te maken dan de opponent. Het volstaat om naar de uitslagen te kijken. Dat is een compliment voor de staf en de spelers.”

Ivan Leko was een verrassende keuze als opvolger van Michel Preud’homme, maar de Kroaat leidde zijn troepen in zijn eerste seizoen als coach van blauw-zwart meteen naar de landstitel. “Als jonge en onervaren trainer is het niet gemakkelijk bij een topclub. Leko heeft toch maar gepresteerd na een succesvolle periode van een monument als Preud’homme. Hij bleef rechtop staan na de vroege Europese uitschakeling, toen de druk immens was. Hij heeft de hele groep meegekregen in zijn voetbalverhaal. Ivan heeft het fantastisch goed gedaan”, besloot Mannaert.

(Belga – foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier