Timmy Simons aan de slag bij U16 van Club Brugge

Timmy Simons was afgelopen seizoen een van de assistenten van Ivan Leko. © belga
Redactie KW

De rol van Timmy Simons binnen de vernieuwde staf van Club Brugge is eindelijk bekend. Simons neemt een functie op binnen de jeugdwerking van blauw-zwart.

Op de site van Club Brugge klinkt het dat Simons vanuit de rol van hoofdcoach van de U16 “mee het groeitraject van jeugdspelers zal begeleiden en de link tussen Jan Breydel en de site Knokke-Heist op zich zal nemen.”

Philippe Clement is opgetogen over het feit dat Simons binnen de club blijft. “Met de nieuwe functie van Timmy Simons investeren we in de verdere uitbouw van onze academy. Als hoofdtrainer bij de U16 zal hij cruciaal zijn in de ontwikkeling van jonge spelers en als verbindingsman tussen de site Jan Breydel en het Belfius Basecamp. De aanstelling van Timmy is een duidelijk signaal naar het belang van de jeugd en de uitbouw van Club naar de toekomst toe.”

Ook andere ex-spelers worden opgenomen in de nieuwe staf. Carl Hoefkens vervoegt de staf van de A-kern. Hij wordt ‘talentcoach’, met als specifieke taak het begeleiden van jonge talenten in het nieuwe Belfius Basecamp. Hoefkens (40) was vorig jaar actief als coach bij de Brugse beloften. Oud-speler Tim Smolders versterkt dan weer de staf van de Brugse beloften. Hij wordt er assistent van Rik De Mil. Smolders was voordien actief als assistent van Jacky Mathijssen bij de Belgische U19. De Maldegemnaar stroomde door uit de Brugse jeugdopleiding en speelde van 1999 tot 2004 in de A-kern.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier