Supportersactie voor nieuw Clubstadion in Brugge

14/09/18 om 11:17 - Bijgewerkt om 20:59

Taskforce 5 na 12 hield vrijdagavond net voor de wedstrijd Club-Lokeren een supportersactie in het Jan Breydelstadion.

Supportersactie voor nieuw Clubstadion in Brugge

© Foto Kurt

De actie van Taskforce 5 na 12 vond plaats in de Noordtribune op het moment dat de spelers het veld betraden, zo'n 5 minuten vóór aanvang van de wedstrijd. Ze hingen spandoeken uit met slogans als 'Stank Breydel', 'Stop de Gheys-seling', 'Jan Breydel: Unesco Werelderfgoed' en 'Nat tot op ons gat'.

Deze Clubsupporters willen de stilstand in het stadiondossier aan de kaak stellen. Momenteel buigt de Raad van State zich over de bezwaarschiften die acht milieuverenigingen én twee West-Vlaamse ondernemers, met name Joris Ide en Paul Gheysens, ingediend hebben tegen de beslissing van de Vlaamse Regering. Die gaf eind 2017 haar fiat voor de realisatie van een nieuw voetbalstadion langs de Blankenbergse Steenweg in Sint-Pieters. Pas in juni 2019 ten vroegste zal de Raad van State zich uitspreken in dit dossier.

Intussen floreert de Facebook-pagina van Taskforce 5 na 12 . Na minder dan twee weken werd de pagina al door meer dan 2.000 Clubfans geliket en bereikt deze vereniging meer dan 33.000 Clubfans.

(SVK/TV-foto Kurt)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!