Supporters Borussia Dortmund verzamelen op Grote Markt, Club Brugge gelooft erin

De Duitse supporters verzamelden op de Grote Markt. © Davy Coghe
Redactie KW

Club Brugge wacht dinsdagavond zijn eerste grote examen op het Europese toneel. Op de eerste speeldag van de groepsfase van de Champions League ontvangen de Bruggelingen het Borussia Dortmund van Axel Witsel in het Jan Breydelstadion.

De supporters van de Duitse topclub verzamelden dinsdagmiddag op de Grote Markt in Brugge. De thuisploeg gelooft alvast in zijn kansen. “In elke match voor eigen publiek willen we het de tegenstrever heel moeilijk maken”, verklaarde assistent-coach Rudi Cossey voor de confrontatie met de Duitsers. T1 Ivan Leko, die zijn stem kwijt is, moest verstek laten gaan voor de persconferentie.

Supporters Borussia Dortmund verzamelen op Grote Markt, Club Brugge gelooft erin
© BELGA

Dennis sukkelt al even met een spierblessure, maar geraakt toch speelklaar voor het duel met de Borussen. Kaveh Rezaei, die pijn heeft aan de knie, is dan weer niet beschikbaar.

Op papier moet blauw-zwart zich niet veel illusies maken tegen het veel kapitaalkrachtigere Dortmund. “Dortmund is natuurlijk geen geschenk”, stelde de 57-jarige Cossey. “We zullen onszelf moeten overtreffen. Een heel jaar hebben we hiervoor gewerkt, maar we mogen ook niet overmoedig zijn. We hebben een nuchtere groep en we hebben ambitie. En die steken we niet weg, Club Brugge wil thuis punten pakken. In elke match voor eigen publiek willen we het de tegenstrever heel moeilijk maken.”

In de Belgische competitie is Club Brugge doorgaans de dominante ploeg, tegen Dortmund zal dat waarschijnlijk niet het geval zijn. “Toch zullen we op tactisch vlak niet veel wijzigen. Maar we zullen wel steviger moeten verdedigen. We geloven in onze kansen, maar we zullen wel een zekere marge inbouwen.”

“Niet iedereen heeft het geluk om Champions League te spelen. Als je dan aan de aftrap staat, dan moet je alles geven. Het is een eer om tegen Dortmund te spelen. Maar zij zijn ook maar met elf en hun spelers hebben ook maar twee benen”, besloot Cossey.

(BELGA)