"Stiekem gehoopt op nieuwe kans, maar ik ben een realist"

17/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 16/11/17 om 12:42

Boli Bolingoli doorliep een groot deel van de Brugse jeugdrangen, debuteerde in 2013 bij de A-kern en verzamelde behoorlijk wat speelminuten, maar tot een echte doorbraak kwam het evenwel niet. Net als Sébastien Bruzzese en Brandon Mechele werd hij begin 2017 uitgeleend aan STVV, waar hij onder Ivan Leko floreerde. Een nieuwe kans kreeg de 22-jarige linkerflankspeler bij blauw-zwart echter niet, waardoor hij naar Rapid Wenen verkaste. In Oostenrijk is Bolingoli ondertussen niet meer weg te denken uit de ploeg.

Na een eerder moeilijke start met twee invalbeurten kon Boli Bolingoli na vier speeldagen op een eerste basisplaats in de Oostenrijkse Bundesliga rekenen. Sindsdien heeft hij geen minuut meer gemist. Met een derde plaats na grootmachten Sturm Graz en Salzburg doet Rapid het overigens uitstekend. "Na een aanpassingsperiode is mijn zelfvertrouwen zienderogen toegenomen en dat heeft een invloed op mijn spel. Ik voel me hier goed", glimlacht Bolingoli. "De Oostenrijkse competitie is trouwens niet echt te vergelijken met de Belgische. Hier heb je een vijftal topteams, die zich op technisch vlak van de rest kunnen onderscheiden, terwijl de overige teams vooral op de counter loeren. In België heb je meer teams die technisch verzorgd voetbal probe...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!