Standard gaat winnen in Anderlecht, Club kan gouden zaak doen

Standard is met voorsprong de beste ploeg in deze play-off 1, dat bewees het donderdagnamiddag nog eens door met 1-3 te gaan winnen op het veld van hun aartsrivaal Anderlecht. Dat opent wel enorme mogelijkheden voor Club Brugge. Als het vanavond wint bij Charleroi natuurlijk…

Anderlecht domineerde de hele eerste helft tegen Standard maar verkwanselde de kansen. Dat brak paars-wit zuur op na de pauze, toen de Rouches dodelijk bleken op de counter.

Eerst maakte Edmilson er in de 48e minuut 0-1 van, enkele minuten later stond het 0-2 via Renaud Emond. Twee Luikse kansen, twee goals…

Anderlecht reageerde nog even via – uiteraard – Teodorczyk: 1-2 maar via alweer Edmilson werd het nog 1-3.

Standard wint zo liefst 6 van zijn 8 matchen in deze play-off 1 en komt tot op één punt van Club Brugge. Anderlecht blijft op twee punten. Blauw-zwart kan dus straks een gouden zaak doen als het wint bij Charleroi: dan komt het met nog twee matchen te gaan vier punten voor op Standard en vijf op Anderlecht. En die voorsprong zal wellicht nodig zijn want zondag moet Club naar de hel van Sclessin om het ontketende Standard in de ogen te kijken. Op de slotspeeldag mag Club thuis tegen AA Gent.