Ruud Vormer zag geen handspel

© BELGA
Redactie KW

In Standard-Club Brugge kwamen de Bruggelingen via Jelle Vossen langszij na een discutabele fase. Bij de actie voordien beroerde Ruud Vormer de bal met de arm. Ref Bram Van Driessche raadpleegde de videobeelden, maar kende toch het doelpunt toe. Volgens Vormer was er letterlijk niets aan de hand.

“Ik heb de beelden bekeken en vind dat het geen handspel was”, zei Vormer na de wedstrijd. “Ik gleed en de bal kwam tegen mijn arm terecht. Bovendien waren mijn ogen dicht. Wat wil je dat ik doe? Ik deed helemaal niks. Al begrijp ik wel dat de videoref tussenbeide kwam.”

De Bruggelingen trokken zich niets aan van het protest in Sclessin en sleepten het nodige punt uit de brand, goed voor de vijftiende landstitel. “We hebben net een feestje achter de rug in de kleedkamer, maar het was best wel rustig. Straks zal er heviger gefeest worden”, vervolgde de Gouden Schoen.

“Wat de stress betreft viel het de voorbije weken wel mee, maar we hebben geen topplay-offs gespeeld. Daar moeten we eerlijk in zijn. We wisten dat we op de vorige speeldag moesten winnen op Charleroi, en dat deden we. En hier op Sclessin volstond gelukkig een punt”, besloot de Nederlandse Club-aanvoerder.

Ruud Vormer zag geen handspel
© BELGA

(Belga – foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier