Ruimtelijk uitvoeringsplan voor nieuw stadion Club Brugge definitief goedgekeurd

27/10/17 om 14:14 - Bijgewerkt om 14:14

Minister Joke Schauvliege liet via Twitter weten dat het ruimtelijk uitvoeringsplan voor het nieuwe stadion van Club Brugge goedgekeurd werd.

Ruimtelijk uitvoeringsplan voor nieuw stadion Club Brugge definitief goedgekeurd

Blauw-zwart droomt al jaren van een nieuwe voetbaltempel langs de Blankenbergse Steenweg, maar die plannen liepen de voorbije jaren al flink wat vertraging op. Nu staat Club opnieuw een stap dichter. Het gewestelijke RUP 'Afbakening Regionaal Stedelijk Gebied Brugge-herneming' is nu vandaag ook definitief vastgesteld. Dat liet minister van Omgeving Joke Schauvliege weten via Twitter. "Er komen kansen voor sport, natuur, landbouw en bedrijven", laat ze weten. De principiële beslissing over de definitieve vaststelling gebeurde al op 15 september 2017. De voorbije weken kreeg de Raad van State de tijd om juridisch advies te geven over dit RUP, een verplichte procedurestap. Dit advies van de Raad van State bevatte enkel redactionele opmerkingen die ervoor zorgen dat alles binnen het GRUP nu technisch ook volledig in orde is.

Na de definitieve vaststelling van vandaag wordt overgegaan tot de publicatie in het Belgisch Staatsblad. Veertien dagen na de bekendmaking in het Staatsblad is het GRUP van kracht. Na publicatie in het Belgisch Staatsblad is er een periode van 60 dagen voorzien voor wie nog verzet wil aantekenen bij de Raad van State. Bij Club Brugge liet voorzitter Bart Verhaeghe vorig jaar nog weten in 2020 in het nieuwe stadion te willen spelen.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!