Refaelov en Vazquez bij laatste vijf voor ‘Profvoetballer van het Jaar’

Lior Refaelov en Victor Vazquez Solsona zijn allebei genomineerd voor de trofee van Profvoetballer van het Jaar. Club Brugge heeft ook kandidaten voor de andere categorieën. © BELGA
Redactie KW

Naast deze twee Clubspelers zijn ook Laurent Depoitre (AA Gent), Neeskens Kebano (Charleroi) en Aleksandar Mitrovic (Anderlecht) genomineerd.

De winnaar wordt op vrijdag 22 mei bekendgemaakt. Vorig jaar werd de trofee gewonnen door Thorgan Hazard, toenmalig sterkhouder van Zulte Waregem. Geen van de vijf genomineerden prijkt al op de erelijst. Jan Ceulemans won in 1984 de eerste editie van dit referendum.

Ook de drie genomineerden voor de Trainer van het Jaar, de Jonge Prof van het Jaar en de Doelman van het Jaar zijn bekend. Alle laureaten worden gekozen door de 360 voetballers van eerste klasse.

Trainer, doelman én belofte van Club?

Bij de trainers gaat het tussen Felice Mazzu (Charleroi), Michel Preud’homme (Club Brugge) en Hein Vanhaezebrouck (AA Gent). De naam van de winnaar wordt op dinsdag 19 mei vrijgegeven. Vorig jaar won Peter Maes.

Silvio Proto (Anderlecht), Mathew Ryan (Club Brugge) en Matz Sels (AA Gent) dingen naar de trofee van Doelman van het Jaar. Op woensdag 20 mei weet Ryan of hij zichzelf opvolgt.

Bij de Belofte van het Jaar gaat het tussen Obbi Oulare (Club Brugge), Moses Simon (AA Gent) en Youri Tielemans (Anderlecht), laureaat in 2014. Donderdag 21 mei wordt de winnaar bekendgemaakt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier