Philippe Clement zondag terug in 'zijn' Jan Breydel

17/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt om 11:30

Zondag ontvangt Club Brugge met Waasland-Beveren een van de revelaties van het seizoen. De man die een groot aandeel heeft in dat succes is hoofdcoach Philippe Clement, die als speler furore maakte bij blauw-zwart. Met meer dan 300 wedstrijden in tien jaar Brugse loondienst mag Clement gerust een Clubicoon genoemd worden. Ook zijn eerste trainerservaring deed de 43-jarige Antwerpenaar in Brugge op. Met Gert Verheyen en Rudi Verkempinck laten we twee ex-collega's uit zijn Brugse periode als speler en trainer aan het woord.

Gert Verheyen beleefde samen met Philippe Clement zijn gloriejaren bij blauw-zwart. "We dragen dezelfde waarden hoog in het vaandel. Hard labeur en een goede ingesteldheid zijn onze stokpaardjes. We waren beiden echte ploegspelers, dus is het logisch dat we al snel goede vrienden werden", aldus Verheyen, die zich deze week als coach van de Belgische U19 kwalificeerde voor de eliteronde op weg naar het EK. "Het was al snel duidelijk dat er na zijn actieve carrière een loopbaan als coach zat aan te komen. Philippe was steeds met het geheel bezig en durfde toen al vaak vragen aan de trainer te stellen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!