Onmondig Club Brugge verliest topper en ziet Anderlecht tot op drie punten naderen

Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Zondagavond verloor Club Brugge met 1-0 bij Anderlecht, dat op deze manier de titelstrijd weer volledig open legt.

Zoals verwacht koos Ivan Leko voor Gabulov als vervanger van de geblesseerde Vermeer. Limbombe was weer volledig fit en stond ten koste van Touba opnieuw in de basis. Voor de rest behield de Brugse coach het vertrouwen in dezelfde pionnen die op Gent in actie kwamen.

Anderlecht opende het vurigst en eiste meteen het balbezit op. De eerste kans was wel voor de bezoekers. Diaby mocht na een knappe dieptepass van Vormer schuin op doel af. Zijn poging spatte echter op de kruising uiteen.

Secure Gabulov

In een aangenaam wedstrijdbegin was de volgende grote kans voor paars-wit. Gabulov keerde een kopbal van Sa met een knappe reflex. Ook op schuivers van Markovic en Teodorczyk was de Russische doelman even later bij de pinken.

RSCA bleef de gevaarlijkste ploeg. Teodorczyk kwam na een knappe dubbelpass met Markovic oog in oog met Gabulov, maar besloot recht op de bezoekende doelman. Een schotje van Limbombe was het enige gevaar dat Club voor de pauze nog kon creëren. Geen doelpunten in de eerste helft en daar mocht vooral blauw-zwart tevreden mee zijn.

Club was met veel goede moed aan de tweede helft begonnen, maar na vijf minuten kreeg het een mokerslag te verwerken. Teodorczyk kon een indraaiende vrije trap van Trebel aan de eerste paal volledig vrij binnen knikken: 1-0.

Te traag, te slordig

Blauw-zwart speelde veel te traag en onnauwkeurig, waardoor een gretig Anderlecht ook in de tweede helft de gevaarlijkste ploeg bleef. Uit het niets kreeg Diaby na een hoekschop wel de uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar van dichtbij trapte hij de bal binnen het bereik van Sels.

Een kwartier voor tijd liet de ingevallen Ganvoula het tot tweemaal toe na om de score te verdubbelen. Iets wat paars-wit later zuur leek op te breken toen Diaby de gelijkmaker scoorde, maar de videoref keurde het doelpunt terecht af wegens buitenspel. In een bijzonder spannende slotfase drong Club nog aan, maar scoren lukte niet meer.

Anderlecht blaast dankzij deze zege de titelstrijd nieuw leven in. Het komt op drie punten van blauw-zwart, dat nu wel twee keer op rij thuis aan de slag mag.