Onherkenbaar Club Brugge kansloos ten onder bij AA Gent

28/01/18 om 16:26 - Bijgewerkt om 16:28

Zondagmiddag ging Club Brugge met 2-0-cijfers onderuit in de Slag om Vlaanderen bij AA Gent.

Onherkenbaar Club Brugge kansloos ten onder bij AA Gent

© BELGA

Ivan Leko verraste met een drietal opvallende keuzes. Jordi Vanlerberghe verving achterin de licht geblesseerde Saulo Decarli. Ook Ivan Tomecak mocht aan de match beginnen. Dion Cools zat ondanks een klein kwaaltje toch op de bank. De grootste verrassing viel echter voorin te noteren. Jelle Vossen kwam in de ploeg, Abdoulay Diaby verdween naar de bank.

Bij thuisploeg AA Gent opteerde Yves Vanderhaeghe om zijn elftal slechts op één plaats te wijzigen. Sylla kwam in de ploeg ten koste van winteraankoop Janga.

Na een lange studieronde waarin we vooral middenveldspel voorgeschoteld kregen, was het de thuisploeg die voor het eerst de neus aan het venster stak. Sylla mocht alleen op het Brugse doel af, maar trapte onder druk van Vanlerberghe ver naast. Enkele minuten later mocht diezelfde Sylla het na een standaardsituatie met de kop proberen, maar dit keer was zijn poging te zwak om Gabulov te verontrusten.

Povere eerste helft

Die twee kansen waren voor de Buffalo's het sein om de partij in handen te nemen. Blauw-zwart moest achteruit, maar echt in de problemen kwam het niet. Een schot van Yaremchuk belandde recht op Gabulov. Aan de overzijde konden de bezoekers amper dreigen, al vloog een afstandsschot van Clasie maar net over. In de slotfase van een teleurstellende eerste helft waren er aan beide zijden nog een aantal halve kansjes, maar de spelers mochten met een logische brilscore gaan rusten.

Ook na de pauze bleven kansen eerder zeldzaam. Op hoekschop knikte Mechele een metertje over. Club had intussen het evenwicht hersteld, maar het flitsende voetbal zoals we dat van blauw-zwart gewoon zijn, kwam er niet uit. Op het uur zette Clasie na een goede steal Wesley op weg, maar zijn stevig schot was te centraal om Kalinic te vloeren.

Buffalo's na de pauze wel efficiënt

Net toen Club het heft definitief in handen leek te nemen, kopte Andrijasevic de thuisploeg op voorsprong. De corner van Kalu leek aanvankelijk te ver, maar met een stevige kopslag perfect in het hoekje kon de Kroaat de score toch openen. Club had nog 25 minuten om te reageren, maar de thuisploeg kwam amper in de problemen.

Op het kwartier zette Andrijasevic zich door op rechts, Denswil ging even aan zijn shirt hangen: penalty. Gigot trapte eerst nog binnen het bereik van Gabulov, maar Kalu was goed gevolgd en kon de 2-0 netten. De bezoekers reageerden nog via een kopbal van Diaby, maar Kalinic redde van dichtbij en in de herneming zag Dennis zijn poging door Gigot van de lijn gered.

Aan de overzijde was Dejaegere nog dichtbij de 3-0, maar na een knappe dribbel besloot hij over. Jelle Vossen kon op de rand van de zestien nog vrij uithalen, maar Kalinic kon simpel oprapen. Drie minuten voor tijd kreeg Oostendenaar Birger Verstraete een applausvervanging en was het duidelijk dat Club dit keer niet meer terug zou komen.

Het was derde seizoensnederlaag voor een onherkenbaar zwak Club Brugge, dat zo de kans laat liggen om andermaal zijn voorsprong op de concurrentie verder uit te bouwen.

AA Gent - Club Brugge 2-0.

Doelpunten: 65' Andrijasevic 1-0, 78' Kalu 2-0.

AA Gent: Kalinic, Gigot, Verstraete (87' Mitrovic), Sylla, Yaremchuk, Kalu (90' Chakvetadze), Asare, Bronn, Adrijasevic, Kubo (76' Dejaegere), Foket.

Club Brugge: Gabulov, Vanlerberghe (80' Cools), Mechele, Denswil, Clasie, Tomecak (74' Dennis), Limbombe, Vormer, Vanaken, Vossen, Wesley (61' Diaby).

Gele kaarten: 20' Limbombe, 68' Kubo, 78' Denswil, 80' Dejaegere, 83' Yaremchuk.

Scheidsrechter: Jonathan Lardot.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!