Olivier De Cock over Gert Verheyen: “Hij maakt objectieve analyses”

Gert Verheyen © VDB
Redactie KW

Dinsdag is het Club Brugge-KV Oostende, ofte de grote terugkeer van Gert Verheyen naar ‘zijn’ Jan Breydel en dat voor de eerste keer als T1. Olivier De Cock over de eerste maanden van Gert Verheyen.

Olivier De Cock (42) voetbalde van 1995 tot 2007 bij de hoofdmacht van Club Brugge en speelde dus een tiental seizoenen met Gert Verheyen samen. De Bruggeling keerde na een avontuur in Duitsland in 2010 via KV Oostende terug naar België, om via KSV Roeselare zijn carrière uiteindelijk bij SVV Damme af te sluiten. Na kort als teammanager bij KSV Roeselare actief te zijn geweest, is De Cock nu jeugdtrainer bij de U11 van KV Oostende.

Over zijn sterktes

“Gert heeft als analist en als trainer van de jonge Rode Duivels wel wat krediet opgebouwd. Hij zegt altijd waar het op staat en kon dat ook als speler altijd al heel goed. Van het veld komen en – los van eventuele ontgoochelingen of frustraties – een nuchtere en objectieve analyse geven voor de camera’s, dat was typisch Gert. Het bewijst hoe communicatief sterk hij onderlegd is, als trainer een belangrijke troef. Zowel naar de spelers, de media als de buitenwereld toe, kan je daarmee het verschil maken.”

“Koppel dat aan het tactisch inzicht van Gert en je hebt een ijzersterke combinatie. De basis voor een mooie trainerscarrière. Ik merk ook dat Gert enorm gedreven is. Hij tekende bij KV Oostende meteen voor een project van drie jaar en dat onderstreept zijn motivatie en engagement.”

Over zijn werkpunten

“Het is belangrijk dat hij zichzelf dagelijks in vraag blijft stellen en leert van de ervaren mannen rond hem in zijn trainersstaf. Van mannen als Franky Van der Elst en Joost Desender kan Gert nog veel opsteken. Ik denk dat hij hard aan het systeem aan het werken is. Is dit wel de correcte speelwijze? Halen we er het maximale uit? Dat zijn ongetwijfeld vragen waar Gert momenteel mee worstelt. Tegen de topploegen zal Gert zich nooit ingraven, want zo zit hij niet in elkaar. Gert was vroeger een aanvallend ingestelde speler en dat weerspiegelt zich ook naar zijn visie als coach.”

“Hij wil ook altijd van achteruit voetballen. Puur op de counter spelen, is niet aan hem besteed. Als je altijd aan de top gespeeld hebt, denk ik dat het niet eenvoudig is om ermee om te gaan dat je met KVO niet van elke topploeg kan winnen. Misschien is het dan toch nuttig om het eens op een andere manier aan te pakken tegen de toppers en over te schakelen op een ander systeem, zeker op verplaatsing. Het is echter dubbel, want ik denk dat Gert zijn voetbalfilosofie niet zal willen verloochenen. Het is immers ook belangrijk om je eigenheid als coach te behouden, maar het draait nu eenmaal om punten soms.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier