Nieuw supporterscollectief van Club Brugge stelt zich voor aan het publiek

10/05/18 om 10:59 - Bijgewerkt om 13:06

Na de bekendmaking in januari dat Blue Army er na 20 jaar een punt achter zet, hebben enkele Club-fans de handen in elkaar geslagen om een nieuw supporterscollectief op te richten: 'The Blues of F.C. Bruges'. Dat kondigen ze aan 40 jaar na de historische EC1-finale.

Nieuw supporterscollectief van Club Brugge stelt zich voor aan het publiek

© BELGA

De bedoeling is om met The Blues een nieuwe, onafhankelijke groepering te vormen, die sfeeracties op poten kan zetten, die het opneemt voor Clubfans en die de geschiedenis van Club Brugge en haar fans in de verf zet. Sinds vandaag bestaat VZW The Blues of F.C. Bruges officieel. Het supporterscollectief zal met vrijwilligers werken.

In het bestuur van The Blues zetelen onder andere Birger Vandendriessche (ex-voorzitter Blue Army), Robin Cloet en Stefanie Staelens (medeoprichters Stamnummer 3, het grootste voetbalforum van België). Behalve sfeeracties willen ze ook zaken op zich nemen zoals een supportersmagazine uitbrengen. "We vinden het belangrijk dat er een onafhankelijke groepering is met een positieve visie. De afgelopen 20 jaar heeft Blue Army deuren geopend zoals het ontwerpen van de shirts dit seizoen."

Het opvolgen van Blue Army is een zware erfenis voor The Blues. "We hebben een gezonde ambitie, maar 20 jaar uitstekend werk vervang je niet zomaar op enkele maanden tijd. We gaan ons uiterste best doen, maar de sleutel van succes ligt in de handen van de Clubfans. Als we minstens 2000 fans kunnen overtuigen om lid te worden, dan hoeven we ons geen zorgen te maken."

De datum van de plannen over de nieuwe sfeergroep is niet toevallig gekozen. Op 10 mei 1978 speelde Club de finale van de Europa Cup 1. "We hechten veel waarde aan de geschiedenis van Club. 10 mei is een absolute mijlpaal. De succesperiode van Ernst Happel, met de Europese campagnes van 1976 en 1978, waren de grondlegging voor het huidige supporterslegioen van Club."

Sinds vandaag staat de website www.bluesfcb.be online. The Blues kunnen ook gevolgd worden op de sociale media onder de naam 'thebluesfcb'. Het nieuwe supporterscollectief is ook nog altijd op zoek naar gelijkgezinden om het team te versterken. Zij kunnen een mailtje sturen naar info@bluesfcb.be met hun vragen.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!