Mag Club Brugge bekerfinale vergeten na zware nederlaag op Standard?

© BELGA
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Blauw-zwart ging woensdagavond met de billen bloot op Sclessin en lijkt na de 4-1 een kruis te mogen maken over de bekerfinale.

Het was 8 minuten wachten op de eerste grote kans. Vormer en in tweede instantie Diaby slaagden er echter niet in om een verdedigend foutje van Fai af te straffen. Aan de overkant was het bij de eerste echte prik wel meteen raak. Edmilson zette op schitterende wijze voor tot bij Emond, die niet twijfelde: 1-0.

Standard duwt door

Het gaf de enthousiaste Rouches het nodige vertrouwen. Club moest achteruit en de thuisploeg rook bloed. Emond – die zondag tegen Anderlecht nog heel wat kansen de nek omwrong – profiteerde van het Luikse overwicht en tikte op bijna identieke wijze de verdubbeling tegen de touwen. Dit keer was Marin de man van de assist. Zonder echt nog uitgespeelde kansen bij elkaar te voetballen, bleef Standard licht het veldoverwicht behouden. Een bijzonder matig blauw-zwart speelde aanvallend nagenoeg niets bij elkaar.

Hattrick van Emond zet Rouches met anderhalf been in finale

Mag Club Brugge bekerfinale vergeten na zware nederlaag op Standard?
© BELGA

Aan de pauze greep Leko in door weer naar zijn oude systeem terug te grijpen. Clasie werd geofferd en Wesley mocht naast Diaby gaan spelen. Ook Mitrovic werd in de ploeg gebracht, ten koste van Vanlerberghe. Het leverde meteen een dot van een kans op. Denswil verstuurde een prachtige lange bal op Vormer, maar de Nederlander trapte overhoeks op de binnenkant van de paal.

Terwijl Club de kans miste, was het aan de overkant wel raak. Een bom van Agbo spatte uiteen op de onderkant van de lat, maar Emond was goed gevolgd en maakte zijn hattrick compleet. En nog was het niet gedaan. Amper drie minuten later was een uiterst efficiënt Standard daar al opnieuw. Fai vond met buitenkant rechts Edmilson, die aan de tweede paal maar binnen had te tikken.

Mitrovic houdt hoop enigszins levendig

Mag Club Brugge bekerfinale vergeten na zware nederlaag op Standard?
© BELGA

Nieuwkomer Mitrovic bezorgde Club met een kopbalgoal op corner nog een sprankeltje hoop voor de terugmatch. Voor de kwalificatie zal blauw-zwart komende donderdag echter een klein mirakel nodig hebben.

Standard – Club Brugge 4-1.

Doelpunten: 19′, 25′ en 54′ Emond 1-0, 2-0 en 3-0, 57′ Edmilson 4-0, 83′ Mitrovic 4-1.

Standard: Gillet, Cavanda, Luyindama, Laifis, Fai, Marin, Agbo, Edmilson (80′ Luchkevych), Mpoku, Emond (66′ Carlinhos), Cop (93′ Djenepo).

Club Brugge: Gabulov, Vanlerberghe (46′ Mitrovic), Mechele, Denswil, Cools, Clasie (46′ Wesley), Nakamba, Vormer, Vanaken, Diaby (69′ Dennis), Limbombe.

Gele kaarten: 30′ Cavanda, 41′ Clasie, 72′ Vormer, 76′ Dennis

Scheidsrechter: Laforge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier