Leo Van Der Elst is op weg naar twee titels met de dames van Club Brugge

16/03/18 om 08:30 - Bijgewerkt op 15/03/18 om 13:11

Niet alleen de heren van Club Brugge zijn aan een uitstekend seizoen bezig, ook de twee damesteams lijken op weg naar het kampioenschap. Eén van de drijvende krachten achter dit succes is Leo Van Der Elst (56). Het Clubicoon is hét uithangbord van de Brugse dames en draagt tevens zijn steentje bij als visiecoach en sportief verantwoordelijke.

Leo Van Der Elst is een Club Brugge-man in hart en nieren. "Ik woon in Berlare, maar als ik hier kom, voelt dat toch een beetje als thuiskomen", vertrouwt de ex-Rode Duivel ons toe wanneer we van de parking naar het FCB-café wandelen. Onderweg begroeten Brandon Mechele en Dion Cools de voormalige middenvelder hartelijk. In het café komen verschillende mensen gezellig een praatje maken en tijdens het interview worden we zelfs even onderbroken door een jeugdspelertje die Leo absoluut een grappig filmpje wil laten zien. Het is opvallend hoe Van Der Elst - 30 jaar nadat hij er als speler afscheid nam - meer dan ooit op handen wordt gedragen in Jan Breydel. "Ik was enorm gevleid toen Vincent Mannaert me vijf jaar geleden contacteerde met de vraag om hier aan de slag te gaan. Mijn hart ligt bij deze club en ik maak deel uit van de Club Brugge-familie."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!