Leko zet Nakamba, Vlietinck en Dennis in basis tegen Monaco

Brandon Mechele staat alweer in de basis bij Club Brugge. © (Foto Belga)
Redactie KW

Club Brugge-coach Ivan Leko dropt Benoit Poulain, Marvelous Nakamba, Thibault Vlietinck en Dennis in zijn elftal voor de confrontatie met AS Monaco, woensdagavond (18u55) op de derde speeldag in Champions League-groep A. Bij de Franse topclub laat Thierry Henry Rode Duivels Youri Tielemans en Nacer Chadli van bij de start opdraven in het Jan Breydelstadion, vierde keeper Loïc Badiashile staat noodgedwongen in het Monegaskische doel.

In vergelijking met de competitiewedstrijd van vrijdag tegen Waasland-Beveren (1-1) verdwijnen Arnaut Danjuma en Jelle Vossen uit de blauw-zwarte ploeg. Ze zijn geblesseerd en worden vervangen door Dennis en Wesley Moraes. Ook Matej Mitrovic, Mats Rits en Clinton Mata staan niet in de basiself, ten voordele van Benoit Poulain, Marvelous Nakamba en Thibault Vlietinck.

Voor doelman Karlo Letica bestaat de driemansverdediging uit Poulain, Brandon Mechele en Stefano Denswil. Vlietinck neemt de rechterflank voor zijn rekening, aan de overzijde zal Dennis de flank afdraven. Het middenveld wordt verder gestoffeerd door Nakamba, die voor het eerst dit seizoen in de basis staat, aanvoerder Ruud Vormer en Hans Vanaken.

Voorin moeten Kaveh Rezaei en Wesley Moraes voor de doelpunten zorgen.

In zijn tweede wedstrijd als coach van Monaco kan Henry niet rekenen op zijn aanvoerder Radamel Falcao. De Colombiaanse aanvaller blesseerde zich zaterdag in de competitiematch tegen Straatsburg (2-1 nederlaag) aan het linkerdijbeen. In doel bij het in crisis verkerende Monaco staat noodgedwongen vierde keeper Loïc Badiashile. De Monegasken trachtten Diego Benaglio, die sukkelde met een hamstringblessure, op te lappen voor het duel met Club Brugge, maar dat is niet gelukt. De nummer één, Danijel Subasic, is buiten strijd met een blessure aan de rechterdij. Derde doelman Seydou Sy staat niet op de lijst die AS Monaco indiende voor de Champions League.

Club Brugge en AS Monaco wisten nog geen punten te sprokkelen in groep A. Blauw-zwart verloor op de eerste speeldag na een knullig doelpunt in het slot met 0-1 van Borussia Dortmund. Op bezoek bij Atlético Madrid moest het team van Ivan Leko met 3-1 zijn meerdere erkennen in de Spaanse topclub. De Monegasken verloren dan weer met 1-2 van Atlético en met 3-0 van Dortmund.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier