Leider Club Brugge ontloopt in blessuretijd nederlaag op bezoek bij Antwerp

21/01/18 om 17:40 - Bijgewerkt om 17:38

Club Brugge heeft zondagnamiddag op het veld van promovendus Antwerp in blessuretijd een 2-2-gelijkspel afgedwongen. Club vermeed zo een derde competitienederlaag dit seizoen.

Leider Club Brugge ontloopt in blessuretijd nederlaag op bezoek bij Antwerp

Ruud Vormer zorgde voor de 2-2 eindstand. © Belga

Blauw-zwart had deze week het nieuwe jaar ingezet met een klinkende 5-1-thuiszege tegen Charleroi in de uitgestelde kwartfinale van de Beker van België, maar enkele dagen later bleef er van de Brugse oorlogsmachine niets over op de Bosuil, waar de wedstrijd in een vijandige sfeer van start ging. Even voordien had een deel van de Antwerp-fans geprovoceerd door naar het stadion af te zakken met een spandoek waarop 'Dood aan FCB' te lezen was, met middenin het Brugse logo dat door een zwaard doorboord werd.

Ook op het veld toonde The Great Old heel wat meer vechtlust dan de West-Vlaamse bezoekers, die doelman Vladimir Gabulov en Ivan Tomecak lieten debuteren. Na 25 minuten zette Antwerp-verdediger Matheus Borges na geharrewar bij een hoekschop al de 1-0 op het scorebord, vlak voor de pauze verdubbelde William Owusu (44ste minuut) de score. Ook na de kampwissel kreeg blauw-zwart amper een aanval in elkaar gestoken en Antwerp leek dan ook op weg naar een verdiende thuiszege, een mooie revanche na de nipte 1-0 nederlaag uit de heenronde. Club had echter het kampioenengeluk reeds aan zijn kant en wist in een dwaze slotfase toch nog langszij te komen, via Tomecak (89ste minuut) en Ruud Vormer (92ste minuut), over een drietal weken de topkandidaat voor de Gouden Schoen.

De sfeer was erg grimmig.

De sfeer was erg grimmig. © Belga

Na de derde draw van het seizoen heeft Club nog een voorsprong van negen punten op eerste achtervolger Charleroi, dat vrijdag de speeldag opende met een 2-0 thuiszege tegen Moeskroen. Anderlecht volgt op veertien punten en staat zondagavond nog voor de lastige verplaatsing naar Racing Genk.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!