Ingevallen Vormer trekt Club Brugge over de streep bij rode lantaarn Lokeren

Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Donderdagavond sloot Club Brugge 2018 af met een verplaatsing naar hekkensluiter Lokeren.

Never change a winning team, moet Ivan Leko gedacht hebben. De Brugse coach koos voor exact hetzelfde elftal dat zondag ruim van Antwerp won. Denswil en Vormer startten dus op de bank.

Club Brugge begon het vurigst en stak binnen de minuut al de neus aan het venster. Het vroege doelpunt van Siebe Schrijvers werd echter afgekeurd voor buitenspel. Lokeren reageerde via een schuchtere poging van Jovanovic, die tijdens de 2-1 van de heenronde op Jan Breydel nog scoorde.

Weinig tempo, amper kansen

Op het kwartier testte Dennis een eerste keer de vuisten van Verhulst, maar voor de rest hield Lokeren de zaken behoorlijk makkelijk onder controle. Met de rust in zicht stak blauw-zwart nog een tandje bij. Zo zette Dennis zich tot tweemaal toe knap door op links, maar een doelpunt leverde het niet op. Club was niet gevaarlijk en dominant genoeg om aanspraak te maken op een voorsprong bij de pauze.

Club was met goede intenties uit de kleedkamer gekomen en Wesley dwong Verhulst al meteen tot een redding. Ook op een poging van Dennis moest de thuisgoalie goed plat gaan. Aan de overzijde probeerde Jovanovic het in de volley, maar Horvath kon makkelijk oprapen.

Ingevallen Vormer breekt de ban

Naarmate de tweede helft vorderde, had Lokeren het steeds moeilijker om de partij in evenwicht te houden. Al kreeg Jovanovic – weer hij – wel nog een vrije kopkans, die hij recht op Horvath knikte. Vlak na het uur bracht Ivan Leko Ruud Vormer tussen de lijnen en een paar minuten later rendeerde dat. De Nederlander werd aangespeeld door Schrijvers en schoof in de verste hoek binnen: 0-1.

De thuisploeg trok met de moed der wanhoop naar voren, terwijl Club op zoek ging naar de geruststellende verdubbeling. Tien minuten voor tijd kwam De Ridder een voetje tekort om een voorzet in doel te glijden. Dichter bij de gelijkmaker kwam Lokeren niet meer, waardoor Club relatief makkelijk overeind bleef.

Zo sluit Club Brugge een succesvol 2018 af met zes op zes en een achterstand van zeven punten op leider KRC Genk. Een terugblik op het blauw-zwarte topjaar 2018 lees je morgen (vrijdag) in het sportkatern van Krant van West-Vlaanderen.