Impressionant Club Brugge begint aan play-offs met vlotte zege tegen tien Buffalo’s

© belga
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Blauw-zwart zette zondagavond AA Gent makkelijk met 3-0-cijfers opzij.

In vergelijking met de laatste competitiematch moest Ivan Leko twee noodgedwongen wijzigingen doorvoeren. Vlietinck en Poulain (beiden geblesseerd) werden vervangen door Mata en Dennis. Amrabat en de weer fitte Danjuma startten op de bank.

Een sfeervol en zonnig Jan Breydel zag na amper 3 minuten een bom van Siebe Schrijvers op de lat uiteenspatten. De thuisploeg bleef de forcing voeren en Kaminski kon een voorzet van Schrijvers maar net voor de instormende Wesley wegtikken. Via enkele loopacties van Vadis en een schuchtere poging van Dompé staken ook de bezoekers een paar keer de neus aan het venster.

Gent in een paar minuten knock-out

In een intense openingsfase bleef het spel snel op en neer gaan. Dennis kon eerst vrij aanleggen, maar besloot te slap. Even later was de Nigeriaan succesvoller als aangever. Hij bediende aan de tweede paal Vormer: 1-0 nog voor het kwartier. AA Gent had veel fouten nodig om de Brugse stormram af te stoppen. Dat resulteerde in veel akkefietjes en een rode kaart voor Vadis, die natrapte op Wesley. Lambrecht consulteerde op aangeven van de VAR de beelden en stuurde de ex-Bruggeling vroegtijdig naar binnen. Op de fase die daarop volgde pakte Mata uit met een vlam vanop 40 meter: 2-0 en de match leek nog voor het halfuur in een beslissende plooi te liggen.

Impressionant Club Brugge begint aan play-offs met vlotte zege tegen tien Buffalo's
© BELGA

Blauw-zwart had de bezoekers in een wurggreep en bleef komen. De volgende schicht was van Dennis, die zijn poging rakelings over zag vliegen. Ook Schrijvers probeerde het nog eens van ver, Kaminski moest alle zeilen bijzetten om het leer in corner te duwen. Op slag van rust zette de thuisploeg de voet even van het gaspedaal waardoor het tempo wat zakte en we met een 2-0-tussenstand de pauze indoken. Bij een overtuigende thuisploeg waren er uitblinkers op overschot, maar vooral Schrijvers maakte een bijzonder sterke indruk. Ook flankspelers Dennis en Diatta – die meermaals met hun tegenstander dolden – speelden een puike eerste helft.

Club versierde ook na de pauze meteen een grote kans. Dennis bood Vormer de 3-0 op een presenteerblaadje aan, maar de Nederlander mikte van dichtbij over. De thuisploeg bleef massaal komen, maar vergat de Gentenaars het definitieve nekschot toe te dienen. Vlak voor het uur kwam die verlossende derde treffer er dan toch. Dennis – alweer hij – ging vlot over zijn mannetje en bediende Vanaken: 3-0 en match gespeeld.

Club maakt indruk

Gent zag alle kleuren van de regenboog en mocht blij zijn dat de 4-0 van Diatta afgekeurd werd – nipt, maar terecht – voor buitenspel. In de slotfase speelde Club de partij rustig uit en kreeg het zelfs nog enkele opgelegde kansen om de score nog verder uit te diepen: Openda miste alleen voor Kaminski en Vormer trof in de rebound de paal. Ook pogingen van Danjuma, Schrijvers en Vanaken werden afgeblokt of gered.

Impressionant Club Brugge begint aan play-offs met vlotte zege tegen tien Buffalo's
© BELGA

Terwijl de tien Buffalo’s naar het laatste fluitsignaal snakten, trakteerden Vanaken en co de thuisfans op wat ‘gallery play’. Denswil speelde met een knappe actie Schrijvers vrij, maar die mikte in het zijnet. Ook de ingevallen Danjuma etaleerde nog een paar keer zijn kunnen, maar het bleef uiteindelijk bij 3-0.

Blauw-zwart blijft dankzij deze zege in het zog van leider Genk en kan donderdag met veel vertrouwen richting Anderlecht afreizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier