Heleen Jaques en Mario Ballegeer over Anderlecht-Club: "Naar de opstelling moet ik niet vissen"

03/11/17 om 07:00 - Bijgewerkt om 07:41

De klassieker tussen RSC Anderlecht en Club Brugge is voor elke voetballiefhebber een speciale partij, maar ten huize Jaques-Ballegeer kent de topper nog een extra dimensie. Heleen Jaques (29) is immers aan haar derde seizoen bij paars-wit bezig, terwijl haar vriend Mario Ballegeer (34) als video-analist voor blauw-zwart aan de slag is. "Het duel van zondag wordt zoals altijd speciaal, maar we blijven er rustig onder."

We ontmoeten het voetbalminnend koppel in hun nieuwe woning in Oostkamp. "Het is hier rustig wonen en toch dicht bij de autosnelweg. Handig als Heleen naar Anderlecht moet", aldus Mario, die tot voor kort in Blankenberge woonde. De naam van de Brusselse club is gevallen en het duurt dan ook niet lang vooraleer het over zondag gaat. "Ook als Club in het Constant Vanden Stockstadion op bezoek komt, zit ik tussen de thuissupporters, want ik heb een abonnement", lacht Heleen, die in Tielt opgroeide. "Mijn sympathie voor paars-wit kreeg ik met de paplepel mee, maar sinds ik Mario ken, bekijk ik de match tegen Club Brugge toch eerder als neutrale voetballiefhebster. Ik weet wat hij er dagdagelijks voor moet doen en dat heb ik leren appreciëren. Het zou dus wat tegenstrijdig zijn om zondag écht voor RSCA te supporteren."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!