Glenn Decaesstecker over Gert Verheyen: “Omschakeling moet beter”

Gert Verheyen © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Vanavond is het Club Brugge-KV Oostende, ofte de grote terugkeer van Gert Verheyen naar ‘zijn’ Jan Breydel en dat voor de eerste keer als T1. Olivier De Cock over de eerste maanden van Gert Verheyen.

Glenn Decaesstecker (42) zette als jonge doelman de stap van KV Oostende naar Club Brugge, waar hij één seizoen met Gert Verheyen samenspeelde. Na onder meer een terugkeer naar KVO en een korte periode bij KSV Roeselare speelde Decaesstecker bij heel wat clubs in onze provincie. Zo was de Middelkerkenaar onder meer bij KEG Gistel, SK Eernegem, KVV Coxyde, KFC Langemark en KSV Bredene actief. Decaesstecker zette daarna ook stappen in het trainerswereldje, maar momenteel zit hij zonder club. Hij staat wel open voor een nieuwe uitdaging binnen de voetbalwereld, eventueel als keepertrainer. De ex-prof werkt voor stad Middelkerke.

Zijn troeven

“Toen ik als jonge gast bij de kern kwam in Brugge, herinner ik me Gert als een heel nederige kerel. Down to earth en op en top prof, dat stond in groot contrast met heel wat andere spelers. Hoewel hij als speler heel wat heeft bereikt, trekt Gert die lijn al heel zijn carrière en ook nu ook als hoofdcoach in eerste klasse door. Hij staat met de voeten op de grond en is honderd procent met zijn vak bezig. Die nederigheid wordt binnen een kleedkamer ook wel geapprecieerd. Ik wist meteen dat de kustploeg een goeie keuze maakte door voor Gert als hoofdcoach te kiezen.”

Zijn werkpunten

“Ik heb een abonnement bij KVO en hoewel het tegen de topploegen vooralsnog niet lukt, vind ik dat je de ploeg aan inzet niets kan verwijten. Ik vind wel dat het wat stroef loopt in de omschakeling, vroeger de absolute sterkte van de kustploeg. Tot voor kort hadden we een sterkhouder als Berrier, die met een splijtende dieptepass het verschil kon maken. Nu mis ik dat een beetje.”

“Een gebrek aan kwaliteit? Misschien, maar een club als Oostende moet kunnen en ook durven op de counter spelen. Daarvoor is het op vlak van snelle omschakeling echter nog te weinig, dus ik denk dat er daar op training wat meer aan moet gewerkt worden. Misschien strookt dat niet met de visie van Gert, die toch vooral offensief voetbal wil brengen. Misschien moet je – als Oostende zijnde net durven vanuit de organisatie spelen en op de omschakeling mikken.”

“Het systeem onder de loep nemen en overschakelen naar een opstelling met twee centrale verdedigers? Lijkt me niet noodzakelijk, want ook in het huidige systeem – met drie centrale verdedigers – kan je perfect op de counter spelen. Al wordt het dan belangrijk dat de twee flankspelers goed inzakken waardoor je in organisatie met vijf achterin komt te staan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier