Doelman Ludovic Butelle voor het eerst dit seizoen in selectie Club Brugge

29/11/17 om 16:41 - Bijgewerkt om 16:40

Ethan Horvath, dit seizoen al zestien keer eerste keus, ontbreekt dan weer voor het duel met Zulte Waregem van donderdag in de achtste finales van de Croky Cup.

Doelman Ludovic Butelle voor het eerst dit seizoen in selectie Club Brugge

© BELGA

Guillaume Hubert en Jens Teunckens zijn de twee andere doelmannen die Ivan Leko selecteerde.

"Ik weet al wie morgen speelt. Een doelman moet nu voor ons stabiliteit, vertrouwen en goeie coaching naar de ploeg brengen. Ik denk dat we dat morgen zullen zien op het veld", verklaarde Leko woensdag op de persconferentie. "De dag voor de wedstrijd is altijd de moeilijkste voor een coach. Een selectie maken betekent keuzes maken en jongens teleurstellen. De concurrentie is groot op Club en dan zijn er spelers die goed werken op training en een selectie verdienen, die er toch buiten vallen. Bij de doelmannen valt Horvath nu buiten de selectie, maar dat betekent niet dat ik hem minder inschat dan Teunckens. Een derde doelman heeft een andere functie dan een eerste of tweede."

Butelle, sinds januari 2016 bij blauw-zwart, was begin dit seizoen nog overbodig bij Club Brugge. Maar Horvath en Hubert geven geen zekere indruk. Laatstgenoemde ging afgelopen zondag tegen Zulte Waregem (3-2 zege) flagrant in de fout. Daardoor mag Butelle donderdag hopen op zijn eerste speelminuten.

Essevee, vorig seizoen bekerwinnaar, hoopt in het Regenboogstadion revanche te nemen voor de recente nederlaag in Jan Breydel.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!