"Dit Club Brugge speelt met het strijdershart van weleer"

06/04/18 om 14:34 - Bijgewerkt om 14:43

Exact 15 jaar na hun eerste landstitel met Club Brugge lijken Hans Cornelis (35) en Tim Smolders (37) in de nadagen van hun carrière met KSKV Zwevezele op weg naar het kampioenschap in eerste provinciale. "Ook voor Club zien we het niet meer verkeerd lopen", zijn de ploeggenoten en goede vrienden het er unaniem over eens.

Hans Cornelis en Tim Smolders leerden elkaar bij de jeugd van Club Brugge kennen en legden een vergelijkbaar parcours af. Als jonge spelers debuteren bij blauw-zwart, samen de titel vieren om daarna voor onder meer Genk en Gent te kiezen. Bovendien sloten ze beiden hun profcarrière bij Cercle Brugge af. Dit seizoen werden de vrienden in eerste provinciale herenigd. "Vrienden? Zeg eerder maar goede voetbalcollega's. Meer dan dat zal het niet worden", plaagt Hans Cornelis. "We zijn generatiegenoten en trekken al jaren met elkaar op, dus is het logisch dat we vrienden geworden zijn", zet Tim Smolders recht. "In onze jeugdjaren was het altijd heel plezant, zeker bij de beloften van Club. Als prof werd het iets serieuzer, maar bij Zwevezele is voetbal pure vrije tijd en genieten we er extra hard van."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!