Club-voorzitter Verhaeghe wil Roda JC kopen

20/04/18 om 12:59 - Bijgewerkt om 12:57

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe is "in serieuze onderhandeling" om eigenaar te worden van Eredivisie-club Roda JC. Dat meldt Voetbal International vrijdag.

Club-voorzitter Verhaeghe wil Roda JC kopen

De ondernemer, al even op zoek naar een buitenlandse satellietclub voor Club Brugge, is naar verluidt alleen geïnteresseerd in een volledige overname van de Eredivisionist. © a-BELGA

Frits Schrouff, de huidige eigenaar van de club uit Kerkrade, zou zijn volledige aandelenpakket verkopen aan de 53-jarige Verhaeghe, sinds 2011 voorzitter van Club Brugge. Eind 2015 nam Schrouff Roda JC én de toenmalige schuldenlast van ongeveer tien miljoen euro over, aldus het Nederlandse voetbaltijdschrift. Daarmee behoedde hij zijn lievelingsclub voor een faillissement. Schrouff maakte toen meteen duidelijk dat hij slechts tijdelijk als eigenaar wilde fungeren.

Vijftien maanden geleden werd de Zwitserse Rus Alexey Korotaev als toekomstig eigenaar van Roda gepresenteerd, maar een paar dagen later raakte hij verwikkeld in een nog altijd slepende strafzaak in Dubai. Met Bart Verhaeghe meent Schrouff volgens VI een betrouwbare nieuwe eigenaar te hebben gevonden. De ondernemer, al even op zoek naar een buitenlandse satellietclub voor Club Brugge, is naar verluidt alleen geïnteresseerd in een volledige overname van de Eredivisionist.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!