Club trakteert Torhout op half dozijn doelpunten: 0-6

Redactie KW

De jaarlijkse komst van Club Brugge op de Velodroom is uitgegroeid tot een makkie voor de landskampioen, die zes keer scoorde maar evenveel kansen de nek omwrong. KM Torhout was met één veldtraining en één oefenmatch niet opgewassen tegen het blauw-zwarte vernuft.

Bij Club stonden twee groentjes aan de aftrap. Centrale middenvelder Brandon Baiye, die mee mag op oefenkamp samen met aanvaller Okpenda, en verdediger Brendon Schoonbaert, die niet meemag. Van de nieuwe aanwinsten stonden Rits, Groeneveld en Schrijvers op het kunstgrasveld, dat voor de match overvloedig werd besproeid op vraag van Club.

Vanaken kopte al vroeg naast, net voor het kwartier was het wel prijs toen de jonge Strobbe zich vergreep aan een solerende Groeneveld. Vossen zette de strafschop om (0-1). Sennesael mocht dan op een counter eens doorgaan op rechts, hij knalde op Horvath. En dat werd vrij snel afgestraft : Cools zette zijn hoofd onder een hoekschop van Rits (0-2). Schrijvers miste twee keer de 0-3. Toen Groeneveld op een zakdoek drie man verschalkte, had Rits de bal maar binnen te duwen. Na tal van missertjes (Vossen paal en twee keer buitenspel) maakte Schrijvers er nog voor rust 0-4 van. Bij de rust bracht Leko negen verse krachten in, Torhout koos voor vijf vervangers waaronder testspeler Shema. Okpenda zorgde snel voor 0-5 en vanop afstand pegelde Vanlerberghe de zesde binnen (0-6). Club wou precies geen zevende scoren.

Ivan Leko: “Ik ben tevreden met wat ik gezien heb. De integratie van Mats, Siebe en Arnaut verloopt goed, fysiek staan we al sterker dan een week geleden, taktisch hebben we iets anders geprobeerd (voor de rust speelde Club in een 4-4-2), op dat vlak zijn er nog stappen te zetten maar we zijn ook nog maar twee weken ver in de voorbereiding”.

Club voor rust : Horvath; Cools, Vanlerberghe, Schoonbaert, Denswil; Rits, Baiye, Vanaken,Groeneveld; Vossen, Schrijvers.

Club na rust : Horvath (57′ Gabriel); Decarli, Schoonbaert, Vanlerberghe, Scholz; Tomecak, Vormer, Refaelov, Diatta; Okpenda, Wesley.

Torhout KM: Vanderbeken (46′ Meeuws); Strobbe (46′ Maes), Cordie, Verhelst (81′ Taveirne), Willems (46′ Defevere); Hollevoet (46′ Shema), Stael (78′ Capelle), Steur, Vandenbogaerde (81′ Boucherim), Neu (46′ Sabbe); Sennesael (46′ Tanghe).

Doelpunten : 14′ Vossen (pen.) 0-1; 20′ Cools 0-2; 32′ Rits 0-3; 43′ Schrijvers 0-4; 55′ Okpenda 0-5, 75′ Vanlerberghe 0-6.

(DACH – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier