Club-supporters die veld bestormden, riskeren geen stadionverbod

23/05/18 om 09:51 - Bijgewerkt om 09:50

Dat heeft de Brugse politie beslist. "Net zoals toen de Cercle-supporters dat deden, zullen we dit nu ook door de vingers zien."

Club-supporters die veld bestormden, riskeren geen stadionverbod

© BELGA

Het laatste fluitsignaal van het voetbalseizoen was voor tientallen Club-supporters het signaal om het veld op te lopen. De terreinverzorgers hadden met een ludiek filmpje nochtans opgeroepen om dat niet te doen. Maar heel wat fans klommen toch over de omheining om dichtbij de beker en de spelers te geraken. Dat heel wat van hen hun gedrag afkeurden bleek uit het fluitconcert dat hun deel was.

De politie van Brugge heeft nu beslist om geen verdere gevolgen te geven aan de actie van de veldbestormers. Er stonden nochtans enkele agenten met een fototoestel in de tribune om de veldbestormers op de gevoelige plaat vast te leggen. Maar na verloop van tijd bleek ook dat onbegonnen werk, want er liepen al snel tientallen mensen op het veld.

De politie besliste nu om de veldlopers niet te bestraffen. Ze doen dat naar analogie met de supporters van de buren van Cercle Brugge die na hun promotie ook het veld op stormden. "Net als toen zal dit met de mantel der liefde bedekt worden", zegt de woordvoerder van de lokale Brugse politie. "Uitgezonderd wanneer er ook sprake zou geweest zijn van vandalisme, slagen of pyrotechnische middelen. Want die mensen riskeren dan weer wel een stadionverbod."

De politie houdt zich er ook aan om de supporters die wél fraai in de tribune bleven te bedanken. "We hebben gemerkt dat de meeste supporters gevolg gaven aan de oproep en van het veld bleven. Alleen gold dat helaas niet voor alle aanwezigen." Bij Club Brugge 'bekijkt men wat ze kunnen doen'.

(TL)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!