Club onderuit op Sclessin

Geoffrey Mujangi Bia opent de score. © BELGA

Club Brugge heeft zijn zesde match in play-off 1 met 1-0 verloren bij Standard.

Blauw-zwart moest zaterdag in Luik Ruud Vormer missen, de Nederlandse middenvelder heeft een lichte kuitblessure. De jonge Sander Coopman nam zijn plaats in op het middenveld.

De match begon met een minuut applaus voor de overleden Gregory Mertens, 8 minuten later kwam Club weer op achterstand na een vroeg doelpunt van Mujangi Bia.

Tom De Sutter raakt niet langs Jelle Van Damme.
Tom De Sutter raakt niet langs Jelle Van Damme.© BELGA

Club kende daarna wat pech toen het enkele keren dubieus werd afgevlagd maar goed spelen deed blauw-zwart nooit.

Igor De Camargo laat de 2-0 liggen.
Igor De Camargo laat de 2-0 liggen.© BELGA

Het was integendeel Standard dat veel dichter bij de 2-0 kwam dan Club bij de 1-1 maar De Camargo en Carcela lieten de kansen liggen. De Brugse wissels leverden ook niets meer op, zodat Club zijn tweede nederlaag leed in deze play-offs.

Club Brugge: Ryan, Silva, Duarte, Mechele, De Bock, Simons, Claudemir, Coopman (78′ Oulare), Refaelov (60′ Vazquez), Izquierdo (70′ Dierckx), De Sutter.

Doelpunt: 8′ Mujangi Bia 1-0.