Club Brugge wint vlot van Eupen

Club Brugge hield een zondagswandeling in Eupen (0-4). Met nog slechts één speeldag voor de boeg is Genk al zeker de winnaar van de reguliere competitie en daarbij hoort een ticket voor de Europa League.

Voor spanning moesten de voetballiefhebbers zondagnamiddag niet in Eupen zijn. Halfweg de eerste helft stond de landskampioen immers na twee dolle minuten al 0-2 voor. Hans Vanaken zorgde na 22 minuten voor de openingstreffer, een minuut later zette man in vorm Krépin Diatta met zijn eerste treffer voor Club Brugge de 0-2 op het scorebord.

Op slag van rusten zorgde aanvoerder Ruud Vormer er met een rake vrije trap (0-3) voor dat de tweede helft overbodig werd. De score had in de eerste 45 minuten nog hoger kunnen oplopen, want in de beginfase van de wedstrijd had de videoref een strafschop voor de Bruggelingen geannuleerd, nadat scheidsrechter Bram Van Driessche een denkbeeldige overtreding van Castro-Montes op Vanaken had gefloten.

Gelukkig hadden de bezoekers zin om het spektakel te verzorgen en na de kampwissel maakte Vanaken er met zijn tweede van de avond al snel 0-4 van. Dat is geen uitzondering voor blauw-zwart, zij wonnen eerder dit seizoen al met vier doelpunten verschil van AA Gent (0-4), Cercle (4-0), Oostende (4-0) en Antwerp (5-1).

Op de slotspeeldag ontvangt Club Brugge in het Jan Breydelstadion Moeskroen. Nadien worden de punten gehalveerd en volgen er nog tien speeldagen in de race naar de titel.