Club Brugge toont mentale veerkracht en buigt dubbele achterstand tegen Essevee in dolle slotfase om

26/11/17 om 21:58 - Bijgewerkt om 22:13

Zondagavond knokte Club Brugge zich met 3-2-cijfers voorbij Zulte Waregem.

Club Brugge toont mentale veerkracht en buigt dubbele achterstand tegen Essevee in dolle slotfase om

© BELGA

Ivan Leko behield het vertrouwen in de elf starters die ook de volle buit pakten tegen Waasland-Beveren. Bij Zulte Waregem maakte Sammy Bossut - na acht maanden blessureleed - zijn rentree onder de lat.

In de openingsfase eiste de thuisploeg het balbezit op, maar de eerste kans viel wel aan de overzijde te noteren. Kaya werd goed vrijgespeeld op rechts. Zijn voorzet belandde achter De Pauw, maar hij maakte er met een knappe hak nog een doelpoging van. Ook Walsh was er enkele ogenblikken later dichtbij, maar hij kon net niet afdrukken. Een kopbal van Leya Iseka ging wel tegen de netten, maar hij werd - al dan niet terecht - teruggefloten voor buitenspel.

De bezoekers bleven aandringen, maar de grootste kans viel wel aan de overzijde te noteren. Na een counter uit het boekje werd Diaby via Vanaken en Vormer afgezonderd voor doel, maar hij miste zijn poging compleet.

Essevee terecht op 0-1

Net als vorige week tegen Waasland-Beveren kon Club voor rust niet overtuigen. Te traag, te slordig en bijzonder weinig creativiteit. Het was dan ook niet onlogisch dat Zulte Waregem op het halfuur op voorsprong krabbelde. Hamalainen stuurde Leya Iseka perfect het straatje in. De bezoekende spits twijfelde niet en plaatste het leer beheerst over Hubert: 0-1.

Club Brugge toont mentale veerkracht en buigt dubbele achterstand tegen Essevee in dolle slotfase om

© BELGA

De reactie van blauw-zwart liet niet lang op zich wachten. Via Vanaken werd Diaby in stelling gebracht. Hij besloot echter te centraal om Bossut te verontrusten. Francky Dury had zijn mannen uitstekend neergepoot waardoor Essevee zonder veel moeite de Brugse aanvalsgolven onschadelijk maakte. Het kon er zelfs een paar keer gevaarlijk uitkomen op de counter, maar de zuiverheid in de laatste pass ontbrak. Via een zeldzame Brugse uitbraak mocht Diaby het nogmaals proberen, maar dit keer belandde zijn schuiver naast.

Club domineert na rust

Blauw-zwart begon - net als vorige week - furieus aan de tweede helft. Eerst miste Vossen nog onbegrijpelijk op voorzet van Cools, maar op de corner die daarop volgde kreeg Essevee de bal niet goed weg en kon Mechele zijn ploeg op gelijke hoogte koppen: 1-1. Het sein voor Club om door te duwen en het overwicht volledig op te eisen. De druk van de thuisploeg leverde niet meteen uitgespeelde kansen op. Het was bezoeker De Pauw die op het uur aan de overzijde kon ontsnappen. Zijn schot vloog echter naast.

Hubert andermaal in de fout

Club Brugge toont mentale veerkracht en buigt dubbele achterstand tegen Essevee in dolle slotfase om

© BELGA

Terwijl de Waregemse counters alsmaar eerder spaak liepen, kon Vormer zich nog eens doorzetten. Een goed uitgekomen Bossut kon hem het leer nog net op tijd van hem ontfutselen. Net toen blauw-zwart leek door te duwen, gebeurde aan de overzijde het ondenkbare. Op een schijnbaar ongevaarlijke voorzet van Walsh ging Hubert gruwelijk in de fout. Hij loste de bal waardoor De Pauw simpel de 1-2 in het mandje kon leggen.

Blauw-zwart knokt zich weer in de match

Leko offerde Denswil op om met Dennis in de ploeg naar een viermansdefensie over te schakelen. Dat wierp meteen zijn vruchten af: Limbombe kreeg een vrijgeleide op links en bediende Vormer, die vanuit een scherpe hoek de bal op de paal schoof. Tien minuten voor tijd bracht een klasseflits van Wesley Club andermaal langszij. Van net buiten de zestien schilderde hij het leer heerlijk in de verste hoek. Blauw-zwart rook bloed en amper een minuut later haalde Limbombe stevig uit. Bossut ranselde de bal uit zijn korte hoek.

Club Brugge toont mentale veerkracht en buigt dubbele achterstand tegen Essevee in dolle slotfase om

© BELGA

Het publiek ging nu vol achter de thuisploeg staan en dat leverde en heuse belegering van het bezoekende doel op. De 3-2 hing in de lucht en Limbombe was de schutter van dienst. Hij kapte naar binnen en viseerde staalhard de verste hoek: 3-2, meteen ook de eindstand.

Club Brugge blijft foutloos in eigen huis nadat het uit een schijnbaar onmogelijke situatie terugkeerde. SV Zulte Waregem kreeg een nieuwe mokerslag te verwerken en blijft achter met 0 op 9.

Club Brugge - SV Zulte Waregem 3-2.

Club Brugge: Hubert, Poulain, Mechele, Denswil (77' Dennis), Cools, Limbombe, Nakamba, Vormer, Vanaken, Vossen (60' Wesley), Diaby (67' Clasie).

SV Zulte Waregem: Bossut, Baudry, De fauw, Heylen, Walsh, Doumbia (90' Saponjic), Kaya, Hamalainen, De Pauw (79' Cordaro), Leya Iseka, De Sart.

Doelpunten: 29' Leya Iseka 0-1, 48' Mechele 1-1, 72' De Pauw, 80' Wesley, 88' Limbombe 3-2.

Gele kaarten: 7' Poulain, 39' Walsh, 57' Diaby 70' De Fauw, 90' Cordaro.

Scheidsrechter: Bart Vertenten.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!