Club Brugge rekent makkelijk af met KV Kortrijk en behoudt maximum

10/08/18 om 22:20 - Bijgewerkt om 22:21

Vrijdagavond openden Club Brugge en KV Kortrijk de derde speeldag van onze hoogste voetbalklasse.

Club Brugge rekent makkelijk af met KV Kortrijk en behoudt maximum

© BELGA

Club Brugge ging op zoek naar zijn derde zege op rij. Hoewel Wesley in laatste instantie toch speelgerechtigd bleek te zijn, werd hij niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Ivan Leko dropte daardoor Schrijvers voor het eerst in de basis. Scholz, die naar Midtjylland vertrekt, werd vervangen door Denswil. Tomecak verdween naar de bank ten koste van Cools, vorige week nog de matchwinnaar.

KV Kortrijk kon nog niet winnen dit seizoen. In vergelijking met het gelijkspel op Antwerp wijzigde De Boeck zijn elftal slechts op een positie: op het middenveld verdween Kanu uit de ploeg, Van Der Bruggen kwam in de basis en kreeg - net als tijdens de eerste match tegen Anderlecht - ook de aanvoerdersband.

Arnaut 'Limbombe' Danjuma Groeneveld

Club startte met het meeste drang naar voren en na amper drie minuten was het al prijs. Danjuma zette zich in ware 'Limbombe-stijl' door op links, kwam naar binnen en trapte in de verste hoek onhoudbaar in doel: 1-0. Vier minuten later deed diezelfde Danjuma zijn kunstje nog eens over: makkelijk zijn mannetje voorbij op links, naar binnen snijden en binnen schuiven in de verste hoek. 2-0 en een droomstart voor Club, al liet de Kortrijk-defensie zich hier wel heel makkelijk ringeloren.

Club Brugge rekent makkelijk af met KV Kortrijk en behoudt maximum

© BELGA

Mede omdat Kortrijk in zijn eerste twee wedstrijden geen enkel schot tussen de palen liet optekenen, leek de partij al gespeeld. KVK probeerde wel en kreeg ook de bal, maar kansen creëren tegen een solide thuisdefensie bleek aartsmoeilijk. Het was dan ook wachten tot op het halfuur voor de eerste echte kans voor de bezoekers. Mboyo kon vrij inkoppen aan de tweede paal, maar Letica was alert. Nadien deemsterde KVK weer volledig weg en was Club nog een aantal keer dichtbij een derde treffer. Vossen kon net niet aan een bal van Vormer, Vanaken trapte een vrije trap via de lat over en Kaminski hield Danjuma maar net van zijn derde. 2-0 aan de pauze.

Schrijvers beslist partij met eerste Brugse goal

Na de rust probeerden de bezoekers de bakens alsnog te verzetten en op hoekschop versierden ze ook een eerste grote kans. Chevalier kreeg het leer in de voeten en mocht vrij uithalen, Denswil gooide zich echter in de baan van de bal. Het antwoord van Club Brugge mocht er zijn: Schrijvers zette een knappe dribbel op, speelde door de benen van Lepoint om uiteindelijk hoog in doel te trappen. 3-0, wedstrijd gespeeld.

Club Brugge rekent makkelijk af met KV Kortrijk en behoudt maximum

© BELGA

Een verslagen KVK probeerde nog met de moed der wanhoop naar voren te trekken, maar had zich al lang bij de situatie neergelegd. De thuisploeg deelde nog enkele prikjes uit, maar mede door de vele wissels kabbelde de wedstrijd rustig naar zijn einde. In het slot noteerden we nog een degelijke invalbeurt van de jonge Loïs Openda, die voor het eerst bij de hoofdmacht inviel. Verder viel er - op een schotje van Vormer na - niets noemenswaardig meer te noteren en hield Club Brugge dus makkelijk de drie punten thuis. 9 op 9 dus voor blauw-zwart, KVK blijft met 1 op 9 achter.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!