Club Brugge opent Play-off I thuis tegen Racing Genk

De spelers van Club Brugge zondag in actie tegen STVV. © BELGA
Redactie KW

Op vrijdag 30 maart gaat Play-off 1 van start met een wedstrijd tussen Standard en Charleroi om 20.30 uur.

Zondag 1 april, op Pasen, ontvangt Anderlecht om 18 uur AA Gent. Op Paasmaandag (18 uur) staat Club Brugge tegen Racing Genk op het menu. Dat bleek maandag bij de kalendervoorstelling in het Belgian Football Center in Tubeke.

De tweede speeldag start vrijdag 6 april (20.30 uur) met Charleroi-Anderlecht. Standard trekt de dag nadien (20.30 uur) naar Genk, terwijl AA Gent en Club Brugge de speeldag zondag (18 uur) afsluiten in de Ghelamco Arena. Paars-wit zal donderdag 15 april (18 uur) met stip aangekruist hebben, dan komt immers aartsrivaal Club Brugge op bezoek. Speeldag vier wordt gekleurd met de Belgische klassieker tussen Standard en Anderlecht op Sclessin (18 april om 18 uur).

Vanaf speeldag 8, die volledig op Hemelvaart wordt gespeeld op een midweekspeeldag, worden alle wedstrijden in PO1 op hetzelfde moment afgewerkt. Op de slotspeeldag op 20 mei staan om 18 uur Club Brugge-AA Gent, Charleroi-Standard en Anderlecht-Genk op het menu.

Verdeling Play-off 2

In groep A van play-off 2 nemen Kortrijk, Zulte Waregem, Waasland-Beveren, Moeskroen, Lierse en OH Leuven het tegen elkaar op. In groep B is de aanwezigheid van Antwerp en Beerschot Wilrijk opvallend. Een eerste Antwerpse derby in dertien jaar is zo een zekerheid. Die wordt op 15 april, op dezelfde dag als de Amstel Gold Race, afgewerkt op de Bosuil. De return op het Kiel werd ingepland voor 29 april. Groep B bestaat verder uit STVV, Oostende, Lokeren en Eupen.

De barragewedstrijd van play-off 2 staat op 23 mei (20.30 uur) op het programma. Nu er geen return meer is, wordt de match afgewerkt op het veld van de ploeg die het hoogst gerangschikt stond na de reguliere competitie. Het laatste duel van het seizoen 2017-2018 wordt op 17 mei (14.30 uur) gespeeld tussen de vierde of vijfde van PO1 en de winnaar van PO2.

Voor kalendermanager Nils Van Brantegem was de samenstelling van de kalender opnieuw een huzarenstukje. “Je moet rekening houden met de wensen van alle clubs, maar vooral ook met die van de lokale politie. Dat blijkt elk jaar een moeilijke evenwichtsoefening“, zei Van Brantegem. Vooral de stad Antwerpen had veel eisen. Zo moest de risicowedstrijd tussen Antwerp en Beerschot bij daglicht plaatsvinden en mochten ze beide geen thuiswedstrijd spelen op de dag van de Ronde van Vlaanderen en de Antwerp 10-miles. Ook vroeg de lokale politie van Antwerpen om beide ploegen geen thuiswedstrijden te laten spelen op dezelfde dag.

(Belga)