Club Brugge na pandoering op zoek naar eerherstel tegen Charleroi

Club Brugge verloor woensdag met 4-1. © BELGA
Redactie KW

Na de 2-0-nederlaag bij AA Gent op de 24ste speeldag en de 4-1-bolwassing op Sclessin in de Beker van België ontvangt Club Brugge zondag om 18 uur Charleroi op de 25ste speeldag van de Jupiler Pro League.

In het duel tussen de nummers een en twee in de stand hoopt blauw-zwart de twijfel in de rangen een halt toe te roepen. Verder hebben de Bruggelingen ook hun ijzersterkethuisreputatie hoog te houden, ze verloren dit seizoen nog geen punt in Jan Breydel.

Het team van Ivan Leko maakte woensdag geen al te beste beurt in de heenmatch van de halve finales om de Croky Cup. Dankzij een hattrick van Emond en een treffer van Edmilson stond de 4-0 nog voor het uur op het scorebord. Nieuwkomer Mitrovic zorgde in het slot uiteindelijk nog voor het doelpunt van de hoop. Voor de terugmatch van volgende week donderdag wacht de Rouches in de competitie nog een uitduel tegen Lokeren (zaterdag om 18 uur).

Zaterdag speelt STVV gastheer voor KV Kortrijk, negende met 30 punten. Zulte Waregem en KV Oostende sluiten vanaf 20 uur de speeldag af.

(Belga)