Club Brugge na heuse cupmatch én verlengingen voorbij Zulte Waregem

30/11/17 om 23:23 - Bijgewerkt om 23:27

Club Brugge kwalificeerde zich donderdagavond voor de kwartfinale van de Croky Cup na een 2-3-zege op Zulte Waregem.

Club Brugge na heuse cupmatch én verlengingen voorbij Zulte Waregem

© BELGA

Nadat SV Zulte Waregem en Club Brugge elkaar zondag al bekampten in het Jan Breydelstadion, stonden ze ook donderdagavond in de achtste finale van de beker tegenover elkaar. Francky Dury behield het vertrouwen in dezelfde elf die een paar dagen eerder aan de aftrap stonden. Bij de bezoekers uit Brugge wijzigde Ivan Leko zijn basiself op twee posities. Saulo Decarli verving Stefano Denswil en in doel maakte Ludovic Butelle zijn opvallende terugkeer.

Droomstart voor Club

Na amper vier minuten zat blauw-zwart al op rozen. Nakamba opende knap tot bij Vanaken, die de bal op het eerste zicht ongevaarlijk in de zestien dropte. Door uitglijden van Heylen kon Vossen echter moederziel alleen afdrukken: 0-1. Amper een paar minuten later konden de bezoekers die vroege voorsprong al bijna verdubbelen. Limbombe mocht vanuit een schuine hoek alleen op Bossut af, maar die verkleinde goed zijn hoek en bracht redding met een beenveeg.

Club Brugge na heuse cupmatch én verlengingen voorbij Zulte Waregem

© BELGA

Een veelbelovend begin, maar daarna verwaterde - al dan niet mede door het zompige veld - het schouwspel. Club liet het initiatief aan de thuisploeg over, maar Essevee slaagde er niet in om het Brugse blok te slopen en ook maar één kans te creëren. In de slotfase van de eerste helft ging blauw-zwart nog nadrukkelijk op zoek naar een iets comfortabelere voorsprong. Het counterde een aantal keer scherp, maar Cools, Vossen en Limbombe slaagden er niet in om Bossut te verschalken.

Dury voert driedubbele wissel door aan de rust

Club Brugge na heuse cupmatch én verlengingen voorbij Zulte Waregem

© BELGA

Bij de thuisploeg greep Francky Dury in door bij het begin van de tweede helft meteen zijn drie wissels op te souperen. Saponjic, Cordaro en Madu moesten het tij mee helpen keren. Het bracht alvast veel meer tempo en vuur in de wedstrijd. Bij de laatste pass liep het echter te vaak spaak om tot echte kansen te komen. Aan de overzijde noteerde we wel een poging tussen de palen, maar Bossut ging goed plat op een vrije trap van Vanaken.

Essevee dodelijk efficiënt

Terwijl de sneeuwbuien alsmaar heviger werden en Club weer de bovenhand leek te nemen, viel aan de overkant plots een penalty uit de lucht. Cools beroerde het leer met de hand en De Fauw nam het geschenk gretig in ontvangst: 1-1. Leko greep in door net als zondag Clasie in de ploeg te droppen, maar net na die wissel keek blauw-zwart plots tegen een achterstand aan. Kaya bediende Leya Iseka en die plaatste de bal van aan de rand van de zestien buiten het bereik van Butelle. 2-1 en Club Brugge moest vol aan de bak om een uitschakeling te vermijden.

Club Brugge na heuse cupmatch én verlengingen voorbij Zulte Waregem

© BELGA

Maar net als zondag knokte Club zich ook dit keer weer in de partij. Eerst miste Wesley nog een dot van een kans, maar enkele minuten later was Dennis wel succesvol: hij gebruikte knap zijn lichaam om Heylen af te houden, omspeelde Bossut en schoof rustig binnen: 2-2. Verlengingen leken plots bijzonder dicht bij. Beide teams zetten in de slotfase nog alles op alles om die te vermijden, maar na 92 minuten bleef de 2-2 op het bord.

Terwijl de spelers naar binnen trokken om verse shirts aan de trekken, was de grasmat tot een heuse modderpoel omgetoverd. Club begon het best aan de eerste verlenging en Dennis trapte een reuzekans op Bossut. De bezoekende druk bleef groot en op een corner knikte Mechele op de dwarsligger.

Matchwinnaar Dennis

Club Brugge na heuse cupmatch én verlengingen voorbij Zulte Waregem

© BELGA

In het begin van de tweede verlenging was het dan toch prijs: Cools zette met een knappe steekpass Dennis alleen op weg naar doel. De Nigeriaan werkte beheerste af: 2-3. Essevee was ondanks de vermoeidheid nog niet dood. Eerst claimde het een penalty voor vermeend handspel en de fase daarna mikte Leya Iseka op de paal. Alweer Dennis liet aan overzijde de uitgelezen kans op een hattrick en de definitieve beslissing liggen.

Blauw-zwart maakte de match echter dood en kwam niet meer in de problemen. Het mag binnen een tweetal weken aan de bak in de kwartfinale. Essevee geraakt maar niet uit de mindere periode en heeft dringend nood aan een zege.

SV Zulte Waregem - Club Brugge 2-3 (na verlengingen).

Doelpunten: 4' Vossen 0-1, 66' De Fauw 1-1, 72' Leya Iseka 2-1, 83' en 106' Dennis 2-2 en 2-3.

SV Zulte Waregem: Bossut, De Fauw, Baudry, Heylen, Leya Iseka, Kaya, De Pauw (46' Cordaro), Walsh, Doumbia (46' Saponjic), De Sart, Hamalainen (46' Madu).

Club Brugge: Butelle, Poulain, Vossen (71' Clasie), Diaby (59' Wesley), Limbombe, Vanaken, Cools, Vormer, Nakamba, Decarli (75' Dennis), Mechele.

Gele kaarten: 26' Cools, 35' Baudry, 53' Mechele, 63' Nakamba, 86' Saponjic, 91' Kaya, 98' Limbombe, 108' Dennis.

Scheidsrechter: Sebastien Delferière.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!