Club Brugge met het kleinste verschil en zonder veel glans voorbij offensief onmondig Antwerp

22/10/17 om 16:28 - Bijgewerkt om 16:31

Zondagmiddag kon Club Brugge andermaal zijn voorsprong op de concurrentie uitbreiden, maar dan moest het wel eerst voor bij Antwerp FC, dat het als promovendus verrassend goed doet.

Club Brugge met het kleinste verschil en zonder veel glans voorbij offensief onmondig Antwerp

© BELGA

Ivan Leko hield grotendeels vast aan de basiself die vorige week in de slotfase de drie punten wegkaapte op Oostende. De enige noodgedwongen wijziging viel er op de linkerflank te noteren: Laurens De Bock verving de geschorste Anthony Limbombe. Stefano Denswil was na een enkelblessure sneller fit dan aanvankelijk verwacht en startte gewoon in de basis.

Bij Antwerp kon Bölöni geen beroep doen op de geblesseerde Arslanagic. Met Oulare én Owusu verscheen The Great Old opvallend offensief aan de aftrap.

Een eerste prikje kwam er via bezoeker Corryn. Zijn schot was echter te slap om Horvath in verlegenheid te brengen. De reactie van Club kwam er via Dennis, die even zijn snelheid etaleerde vanop rechts, maar zijn schot verdween in het zijnet.

Club Brugge met het kleinste verschil en zonder veel glans voorbij offensief onmondig Antwerp

© BELGA

Hoewel Antwerp met twee spitsen aan de aftrap verscheen, plooide het massaal terug. Club vond niet meteen een opening en speelde te traag en voorspelbaar om het bezoekende blok te slopen. The Great Old had naarmate de eerste helft vorderde wel alsmaar meer fouten nodig om de blauw-zwarte aanvalsgolven af te stoppen. Via een vrije trap van Vormer kon Wesley koppen, maar zijn kopbal vloog een tweetal meter naast de tweede paal. Even later zag Vormer zijn vrije trap vanop zo'n 20 meter net over verdwijnen.

Viriel spel van de bezoekers

Een zeldzame uitgespeelde kans kwam er via een dieptepass van Denswil die Dennis schuin op weg naar doel zette. Bolat kwam echter goed uit waardoor de Brugse spits het leer via het lichaam van de ex-Clubdoelman in corner zag verdwijnen. Antwerp kon daar aanvallend bijzonder weinig tegenoverstellen, maar pootte een stevig blok neer en grossierde voornamelijk in viriel spel. Veel kansen kregen we daardoor niet te zien.

Niet toevallig kon de thuisploeg na een corner dan toch een doorbraak forceren. Antwerp ontzette de bal in de voeten van De Bock. Zijn schot werd op de lijn gekeerd door Corryn, maar Decarli was goed gevolgd en kon in de rebound de 1-0 netten. Twee gele kaarten (eerst voor Decarli na te opzichtig trekwerk aan Oulare, die zich daarna even revancheerde) waren het laatste wapenfeit van een slappe eerste helft met weinig kansen.

Geen beterschap na de pauze

Meteen na de pauze kreeg Club meteen een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Vormer mocht vrij voorzetten vanop rechts en vond het hoofd van Wesley. De Brugse spits mocht vrij inkoppen, maar knikte de bal over doel. Aan de overzijde kreeg ook Haroun een opgelegde kopkans, maar ook zijn poging was niet gekadreerd. Even later probeerde Mechele het vanop ruime afstand, maar zijn schot verdween een paar meter over het doel van Bolat.

Club Brugge met het kleinste verschil en zonder veel glans voorbij offensief onmondig Antwerp

© BELGA

Die twee grote kansen leken een voorbode op een betere tweede helft, maar dat bleek later ijdele hoop. Ook na de pauze stond de partij bol van de fouten en was het speuren naar goede acties. Via een flauw schotje van de ingevallen Yatabaré kwamen de bezoekers dan toch nog eens de neus aan het venster steken. Ook Club versierde maar weinig kansen. Na een dieptepass van Vanaken kon Wesley toch eens ontsnappen, maar zijn voorzet-schot verdween voorlangs.

Spannende slotfase

Een zeldzame voetballende combinatie door het centrum leverde een vrije schietkans aan de rand van de zestien op voor Haroun. Hij hield zijn schot goed laag, maar Hovath had een uitstekende redding in huis. Het bleef dus bibberen voor Club, dat zelf bijzonder weinig bleef creëren en in de slotfase zich voornamelijk moest beperken tot verdedigen. De bezoekers kwamen enkele minuten later opnieuw gevaarlijk opzetten. Dit keer had de Brugse doelman een prima reflex op een stevige kopbal van Oulare in huis.

Club Brugge met het kleinste verschil en zonder veel glans voorbij offensief onmondig Antwerp

© BELGA

Ook Haroun was in de slotfase nog eens dicht bij de gelijkmaker. Oulare zonderde hem af voor Horvath, maar via ultieme tackles van Mechele en Denswil werd zijn poging nog afgeblokt. Spanning troef in blessuretijd, maar het Brugse blok bleef overeind en gaf uiteindelijk geen uitgespeelde kansen meer weg. Een zucht van opluchting weerklonk door Jan Breydel toen Visser het laatste fluitsignaal gaf.

Club Brugge blijft zo nagenoeg foutloos en telt na elf matchen 30 punten. Na het gelijkspel van Charleroi bouwt het zijn leidersplaats verder uit en lijkt het helemaal klaar om woensdag naar Genk te trekken.

Club Brugge - Antwerp FC 1-0.

Club Brugge: Hovath, Decarli, Mechele, Denswil, Cools (65' Palacios), De Bock, Nakamba, Vanaken (78' Refaelov), Vormer, Wesley, Dennis (70' Vossen).

Antwerp FC: Bolat, Borges, Rodrigues, Sall, N'diaye (77' Dequevy), Owusu (72' Ardaiz), Hairemans, Batubinsika, Corryn (64' Yatabaré), Haroun, Oulare.

Doelpunt: 35' Decarli 1-0

Gele kaarten: 10' Corryn, 21' Hairemans, 44' Rodrigues, 45' Decarli, 45' Oulare, 58' Wesley, 69' Yatabaré

Scheidsrechter: Visser.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!