Club Brugge loot RB Salzburg in 1/16e finales Europa League

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge neemt het komend jaar in de zestiende finales van de Europa League op tegen de Oostenrijkse landskampioen RB Salzburg, zo wees de loting van maandag in het Zwitserse Nyon uit.

De heenwedstrijden worden op 14 februari gespeeld, de terugwedstrijden een week later. Club Brugge werkt zijn heenwedstrijd thuis af.

De Bruggelingen waren ondanks een knappe campagne niet bij de beste vier derdes geëindigd in de Champions League, waardoor ze geen beschermde status hadden tijdens de loting en er dus een op papier zwaardere tegenstander gevreesd werd. De komst van Salzburg zorgt in het Jan Breydelstadion niet voor een grote affiche, maar de Oostenrijkers zijn toch een zeer verraderlijke tegenstander. Vorig seizoen sneuvelden ze immers pas in de halve finales van de Europa League tegen Olympique Marseille.

Dit seizoen lieten ze in een nochtans stevige groep met daarin Leipzig, Celtic en Rosenborg een achttien op achttien noteren. Meer nog, de Oostenrijkers zijn dit seizoen nog ongeslagen. In de Oostenrijkse competitie lieten ze dit seizoen vijftien zeges, drie draws en geen enkele nederlaag optekenen. Sterspelers in het elftal zijn de twee jonge Malinese middenvelders Diadie Samassékou en Amadou Haidara, die al op de radar van heel wat topclubs staan. De Israëliër Moanes Dabbour is dan weer een echte sluipschutter

Voor Racing Genk kwam er met Slavia Praag geen onhaalbare tegenstander uit de bus. Racing Genk mag als reekshoofd eerst op verplaatsing spelen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier