Club Brugge laat Refaelov thuis voor topper bij Anderlecht

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge heeft zaterdag zijn selectie bekendgemaakt voor de topper van zondag in het Constant Vanden Stock-stadion bij Anderlecht. Opvallende afwezige in de Brugse selectie is de Israëlische spelverdeler Lior Refaelov.

De 31-jarige Refaelov kwam na een sterk seizoensbegin steeds minder voor in de plannen van Club-coach Ivan Leko. Zondag is er – net als vorig weekend in de thuiswedstrijd tegen STVV – zelfs geen bankzittersstek weggelegd voor de Israëliër, die in het voorjaar van 2015 Club tegen Anderlecht nog bekerwinst bezorgde met een knappe volley. Middenvelder Jordy Clasie zit voor het eerst sinds half september wel opnieuw in de Brugse selectie. De Nederlander is hersteld van knieproblemen.

De laatste zege van blauw-zwart op Anderlecht dateert van 9 september 1998. Negentien jaar later hopen de Bruggelingen als soevereine leider eindelijk nog eens op een driepunter op het veld van de vijand. Anderlecht is de voorbije weken opgerukt naar de derde stek in het klassement, met negen punten achterstand op Club.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier