Club Brugge laat Niels Verburgh naar Roda JC vertrekken

03/07/18 om 11:01 - Bijgewerkt om 10:59

Niels Verburgh verlaat kampioen Club Brugge en zet zijn carrière verder bij het Nederlandse Roda JC, dat uit de Eredivisie degradeerde. Hij ondertekende in Kerkrade een contract voor twee seizoenen.

Club Brugge laat Niels Verburgh naar Roda JC vertrekken

De 20-jarige Verburgh is een jeugdproduct van Club Brugge. © a-BELGA

De 20-jarige Verburgh is een jeugdproduct van Club Brugge. Vorig seizoen speelde de centrale verdediger op huurbasis voor Waasland-Beveren. In play-off 2 kreeg hij voluit zijn kans.

Harm van Veldhoven, die onder meer Cercle Brugge, Germinal Beerschot, KV Mechelen en Westerlo trainde, is de huidig technisch directeur van Roda JC. Hij gelooft volop in het potentieel van Verburgh.

"Niels is een talentvolle speler die zowel als centrale verdediger als verdedigende middenvelder uit de voeten kan", legt hij uit. "In de nationale (jeugd)ploegen van België heeft hij ruimschoots zijn strepen verdiend. Vanaf januari 2018 tot en met juni 2018 werd Niels door Club Brugge verhuurd aan Waasland-Beveren, waar hij negen wedstrijden ervaring op het hoogste niveau van België heeft opgedaan. Door zijn brede inzetbaarheid en groeipotentie is Niels een hele interessante speler voor Roda JC. Wij zijn zeer tevreden met het feit dat wij deze jongen hebben weten toe te voegen aan onze selectie en hopen dat hij door kan groeien."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!