Club Brugge haalt zwaar uit en dient Anderlecht forse uppercut toe

17/12/17 om 16:23 - Bijgewerkt om 18:00

Zondagmiddag zette Club Brugge grote concurrent RSC Anderlecht met een 5-0-zege op 13 punten in het klassement.

Club Brugge haalt zwaar uit en dient Anderlecht forse uppercut toe

© BELGA

Ondanks zijn puike prestatie tegen Lokeren geen Jordy Clasie aan de aftrap bij Club. Zoals verwacht stond Marvelous Nakamba wel weer in de basis. Voorin opteerde Leko voor het duo Wesley-Diaby.

Bij de bezoekers uit Anderlecht had Hein Vanhaezebrouck één grote verrassing in petto door Robert Beric in de spits te droppen. Op een viertal late invalbeurten na, kwam de Sloveen nog niet in actie bij RSCA. Het drietal Kara, Trebel en Kums was gewoon fit en verscheen aan de aftrap.

Voor deze absolute topper had blauw-zwart een wel heel speciale eregast opgetrommeld: Ernst Happel Junior, zoon van de legendarische ex-trainer. Ook Michel Preud'homme was van de partij.

Overwicht Club

Het inspireerde Club om scherp aan de partij te beginnen. Diaby haalde de achterlijn, maar botste op Boeckx. De thuisploeg bleef de forcing voeren, maar meer dan wat hoekschoppen en halve kansen leverde dat niet op. De eerste helft stond bol van de stevige duels. Veel intensiteit, maar een stuk minder kwaliteit.

Club Brugge haalt zwaar uit en dient Anderlecht forse uppercut toe

© BELGA

De bezoekers probeerden het tempo zoveel mogelijk te drukken en speculeerden op de counter. Op het halfuur kon Trebel na een Brugse corner het volledige veld oversteken. Hij legde breed voor Kums, maar die vond aan de tweede paal geen ploeggenoot.

Hanni laat het liggen, Diaby zorgt voor 2 dolle minuten

Deze halve kans gaf de pover spelende bezoekers moed en RSCA kwam toch iets beter in de match. Plots kwam Hanni oog in oog met Butelle, maar hij legde de bal nog breed voor Beric. In de herneming werd de schuiver van Dendoncker gepareerd door Butelle.

Club Brugge haalt zwaar uit en dient Anderlecht forse uppercut toe

© BELGA

Na de gesloten eerste helft maakte iedereen zich al op om met een brilscore te gaan rusten, maar dat was buiten Diaby gerekend. In blessuretijd kopte hij eerst een voorzet van Vormer voorbij Boeckx. Nog geen minuut later ging diezelfde Diaby goed door op een diepe bal. Boeckx kwam uit zijn doel, maar flaterde en trapte in de kluts het leer tegen Diaby, die op een leeg doel de 2-0 kon binnentrappen. Jan Breydel ontplofte en plots leek blauw-zwart zo goed als zegezeker.

Na de pauze ging de thuisploeg op zijn elan verder. Een poging van Vormer was echter te zwak om Boeckx een derde keer te verschalken. Ook de volgende grote kans was voor de thuisploeg. Vanaken mocht het oog in oog met de bezoekende doelman proberen, maar de hoek was te scherp om af te werken.

Een paar minuten later was het dan toch weer prijs. Diaby wurmde zich na een prima steekpass van Vanaken tussen twee Anderlechtverdedigers. Obradovic tikte de Brugse spits aan: penalty. Vormer eiste - na een korte discussie met Wesley - het leer op en legde de 3-0 binnen. Match beslist en Vanhaezebrouck greep in door Onyekuru en Bruno in de ploeg te droppen.

Machteloze bezoekers laten zich naar slachtbank leiden

Met de moed der wanhoop trok paars-wit ten aanval, maar op enkele standaardsituaties stond Butelle telkens pal. Blauw-zwart controleerde de partij en het thuispubliek genoot met volle teugen. Toen Vanaken neerging in de zestien en Vossen vanop de stip de 4-0 nette, was de afstraffing compleet. Het thuispubliek kraaide van de pret terwijl het bezoekende vak een kwartier voor tijd al leeg begon te lopen.

Club Brugge haalt zwaar uit en dient Anderlecht forse uppercut toe

© BELGA

In de absolute slotfase zette Vanaken met een rake kopbal - na een voorzet van Vossen vanuit buitenspel - nog de forfaitcijfers op het bord. Dankzij deze zege en de bijhorende 30 op 30 in eigen huis zet Club Brugge de grote concurrent al op 13 punten. Een record sinds de invoering van de play-offs in 2009 en tevens de grootste zege ooit van Club tegen RSCA.

Club Brugge - RSC Anderlecht 5-0.

Doelpunten: 46' en 47' Diaby 1-0 en 2-0, 57' Vormer 3-0 (pen.), 73' Vossen 4-0 (pen.), 87' Vanaken 5-0.

Club Brugge: Butelle, Poulain, Mechele, Denswil, Cools, Vormer (76' Clasie), Vanaken, Nakamba, Limbombe, Wesley (65' Vossen), Diaby (74' Dennis).

RSC Anderlecht: Boeckx, Appiah, Spajic, Mbodji, Obradovic, Kums, Dendoncker, Trebel (57' Onyekuru), Gerkens, Hanni (57' Bruno), Beric.

Gele kaarten: 20' Appiah, 56' Obradovic.

Scheidsrechter: Sébastien Delferière.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!