Club Brugge geeft in slotfase driepunter uit handen op de Freethiel

Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Blauw-zwart liet het zondagmiddag na om optimaal te profiteren van de nederlaag van Anderlecht. Op Waasland-Beveren bleef het op een 1-1-gelijkspel steken.

Voor de verplaatsing naar het Waasland-Beveren van ex-Bruggeling Sven Vermant behield Ivan Leko het vertrouwen in doelman Vermeer. Gouden Schoen Vormer had nood aan rust en zat op de bank. Jordy Clasie kwam daardoor weer aan de aftrap. In vergelijking met de bekermatch tegen Standard werd de geschorste Cools door Tomecak vervangen. Met Dennis-Vossen kwam ook een ander spitsenduo aan de aftrap. Wesley zat op de bank, een licht geblesseerde Diaby haalde de selectie niet. Bij de thuisploeg maakte Niels Verburgh – gehuurd van Club Brugge – zijn debuut.

Het was de thuisploeg die het scherpst aan de partij begon. Eerst kon Jans uithalen, Vermeer loste en kwam me de schrik vrij. Meteen daarna kreeg Boljevic een vrije kopkans, die hij over knikte. Daarna eiste blauw-zwart het balbezit op en verzamelde het ook enkele uitstekende kansen. Eerst kopte Mitrovic op Roef en in een rommelige fase konden zowel Vossen, Dennis als Vanaken het leer niet voorbij de thuisgoalie leggen.

Vermeer pakt (zwak getrapte) penalty

Op het halfuur viel Jelle Vossen geblesseerd uit, waardoor Wesley vroeger dan verwacht zijn opwachting mocht maken. Naarmate het einde van de eerste helft naderde, herstelde de thuisploeg enigszins het evenwicht. Toen Scholz in de zestien Thelin neertrok, ging de bal op de stip. Vermeer deed zijn reputatie als penaltypakker alle eer aan door de elfmeter van Thelin – die dit seizoen nog niet miste – uit zijn doel te houden. Aan de overzijde mocht Vanaken het na een uitstekende bal van Wesley oog in oog met Roef proberen, maar die kwam uitstekend uit zijn doel. In de slotfase kwamen Boljevic en Dennis nog dichtbij de openingsgoal, maar we doken met een brilscore de pauze in.

Uitblinker Vananken treft wel raak

In de tweede helft was de eerste kans voor Tomecak, maar hij trapte onbesuisd over. Vlak voor het uur zette Vanaken Dennis op weg naar doel, maar de hoek was te scherp om Roef te verschalken. In een verder nagenoeg kansarme tweede helft trok Caufriez na dom balverlies van de thuisploeg aan de noodrem op de uitgebroken Dennis: penalty. Een koud kunstje voor uitblinker Vanaken: 0-1.

Venijn andermaal in de staart

In de slotfase lieten Dennis en Nakamba het na om de partij helemaal te beslissen en het zou de bezoekers in de slotfase zuur opbreken. Een voorzet viel aan de tweede paal goed voor Demir, die zijn knal via Clasie in doel zag verdwijnen. Het venijn zat hem duidelijk ook in de tweede helft in de staart, want aan beide zijden was er nog een kans om de volle buit te pakken, maar Clasie en Ampomah stuitten op een tegenstander.

Na de nederlaag van Anderlecht op Oostende laat Club Brugge het na om optimaal te profiteren. Charleroi kan zondagavond dichterbij sluipen mits een thuiszege tegen Lokeren.

Waasland-Beveren – Club Brugge 1-1.

Doelpunt: 73′ Vanaken 0-1 (pen.), 91′ Clasie 1-1 (own.).

Waasland-Beveren: Roef, Jans, Caufriez, Camacho, Demir, Boljevic (88′ Ndiaye), Angban, Aït-Atmane (80′ Verstraete), Verburgh (74′ Mmaee), Ampomah, Thelin.

Club Brugge: Vermeer, Mitrovic, Mechele, Scholz, Tomecak (62′ Vormer), Clasie, Nakamba, Vanaken, Limbombe, Dennis (85′ Refaelov), Vossen (32′ Wesley).

Gele kaarten: 18′ Boljevic, 41′ Scholz, 43′ Dennis, 61′ Tomecak, 67′ Angban, 72′ Caufriez.

Scheidsrechter: Lawrence Visser.