Club Brugge gaat onderuit in Charleroi

Na de knappe 0-4 zege in de Champions League bij AS Monaco, volgde zaterdag de ontnuchtering voor Club Brugge: een 2-1 nederlaag in de competitie bij Charleroi.

Club werkte dinsdag in Monaco al aan honderd procent af en ook op Mambourg was het bij de eerste kans meteen raak.

Na een misser van Charleroi-doelman Nicolas Penneteau kwam het leer via Clinton Mata bij Hans Vanaken en die haalde op de rand van de zestien verwoestend uit: 0-1.

Ook de Karolo’s hebben echter weinig nodig om te scoren en met de rust in zicht zorgde sterkhouder Cristian Benavente voor de gelijkmaker in een eerste helft die voor het overige weinig om handen had.

Tweede helft

In een tweede helft die veel meer open was, kwamen er logischerwijs ook meer kansen. Kaveh Rezaei, die tegen zijn ex-ploeg op het uur werd ingebracht als extra spits en vervanger van aanvoerder Ruud Vormer, besloot de beste mogelijkheid voor de bezoekers tegen de paal.

Opvallend: Matej Mitrovic, die ingevallen was voor de geblesseerde Denswil, werd zelf weer gewisseld.

Charleroi rook zijn kans en vijf minuten voor affluiten zorgde invaller Massimo Bruno nog voor de onverhoopte 2-1 zege.

Club ziet zo Antwerp naast zich komen op de gedeelde tweede plaats. The Great Old opende vrijdagavond de speeldag met een 2-0 zege tegen KV Oostende. Genk heeft met een wedstrijd minder drie punten meer dan de eerste achtervolgers. Mits een zege zondagavond in Moeskroen kunnen de Limburgers Club en Antwerp al op zes punten zetten. Anderlecht kan dan weer op één punt van beide clubs komen, op voorwaarde dat er zondagnamiddag drie punten gepakt worden in de topper tegen AA Gent.