Club Brugge en Standard houden het na spektakelstuk op 4-4-gelijkspel

22/04/18 om 20:18 - Bijgewerkt om 20:17

Club Brugge zette zondagavond weer een nieuwe stap richting titel door in eigen huis niet te verliezen van Standard. Na een heus spektakelstuk werd het 4-4.

Club Brugge en Standard houden het na spektakelstuk op 4-4-gelijkspel

© BELGA

Twee wijzigingen bij de thuisploeg in vergelijking met de monsterzege van tegen Charleroi. Dion Cools nam zijn plaats op de rechterflank ten koste van Krépin Diatta weer in. Benoît Poulain was er opnieuw bij, hij verving de geblesseerde Matej Mitrovic.

De thuisploeg opende het vurigst en versierde ook de eerste kansjes. Net toen de bezoekers enigszins in de wedstrijd leken te komen, legde Collins Fai het leer ongelukkig klaar voor Vormer. De Nederlander twijfelde niet en schoof de 1-0 in de verste hoek.

Club Brugge en Standard houden het na spektakelstuk op 4-4-gelijkspel

© BELGA

Het balbezit bleef voor blauw-zwart, maar de volgende grote kans was wel voor de Rouches. Carcela zette Edmilson alleen op weg naar doel, maar vanuit een schuine hoek trapte hij recht in de armen van Gabulov. De reactie van Club mocht er zijn: Vormer zonderde met een knappe vroege voorzet Diaby af in het strafschopgebied, maar zijn volley vloog over.

Spektakelstuk

Ook de volgende mogelijkheid voor Club. Wesley zette zich sterk door, maar Ochoa ging goed plat op zijn harde schuiver. Een paar minuten later was het dan toch prijs voor de Braziliaan. Na een perfecte voorzet van Vormer knikte hij nog voor het halfuur de 2-0 binnen. Het sein voor de fans om het woord "kampioen" voor het eerst te scanderen.

Club Brugge en Standard houden het na spektakelstuk op 4-4-gelijkspel

© BELGA

Dat bleek echter wat vroeg, want vlak na de verdubbeling zorgde Edmilson voor de aansluitingstreffer. Na een gemeten voorzet van Carcela mocht hij aan de tweede paal vrij intikken. Club was niet onder de indruk en ging gewoon op zijn elan voort. Cavanda liet zich het leer ontfutselen en Diaby lepelde de bal uit een schijnbaar onmogelijke positie - en ondanks de dekking van Laifis - in de verste hoek: 3-1.

Dominant Club, veerkrachtig Standard

Standard toonde zijn mentale veerkracht en scoorde andermaal de aansluitingstreffer. En die was van schitterende makelij: Fai stuurde Edmilson het straatje in, hij kapte Poulain uit en trapte de bal héérlijk in de verste winkelhaak: 3-2. Vijf doelpunten na een zinderde eerste helft waarin we ons geen seconde verveelden.

Club Brugge en Standard houden het na spektakelstuk op 4-4-gelijkspel

© BELGA

Ook in de tweede helft was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Vormer nam een voorzet van Vanaken in één tijd op de slof, maar Ochoa had een prima reflex in huis. Standard zette het Brugse middenveld na de pauze beter vast, waardoor we een meer evenwichtige partij te zien kregen. Blauw-zwart moest op zijn hoede blijven voor de individuele klasse van Edmilson en de bij vlagen ongrijpbare Carcela.

Wissels Sa Pinto effectiever dan die van Leko

Leko greep in door Refaelov in de ploeg te brengen voor Wesley, maar de Israëliër leverde bij zijn eerste pass bijzonder ongelukkig in bij Emond. Via enkele tussenstationnetjes kwam de bal opnieuw bij Emond, die met een gekruist schot de 3-3 op het bord zette. De gelijkmaker gaf de Luikse burger nog wat extra moed en plots kwamen de Rouches zelfs het nadrukkelijkst opzetten.

Club Brugge en Standard houden het na spektakelstuk op 4-4-gelijkspel

© BELGA

Toch was het Club dat uiteindelijk bijna aan het langste eind trok. Emond beging ongelukkig handspel in de zestien. Na contact met de videoref wees Laforge terecht naar de stip. Diaby zette de penalty feilloos om: 4-3. Club Brugge leek in de slotfase niet meer in de problemen te komen, tot de Rouches in het absolute slot nog een vrije trap aan de rand van de zestien kregen. Na wat geharrewar viel het leer voor de voeten van invaller Cop, die niet twijfelde en de 4-4-eindcijfers vastlegde.

Na de nederlaag van Anderlecht op Genk verstevigt Club Brugge zijn voorsprong. Met zeven punten bonus lijkt de titel blauw-zwart nog moeilijk te kunnen ontsnappen. Gent kan wel tot op zes punten naderen als het wint in Charleroi.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!