Club Brugge en KV Mechelen op het matje geroepen na incidenten in oefenmatch

26/07/18 om 16:20 - Bijgewerkt om 16:16

Beide clubs moeten op 31 juli voor de Geschillencommissie verschijnen wegens een opstootje tussen supporters in een vriendschappelijke wedstrijd.

Club Brugge en KV Mechelen op het matje geroepen na incidenten in oefenmatch

© BELGA

De landskampioen en de degradant uit de Jupiler Pro League hielden op 18 juli een oefenmatch in Tongeren. De partij draaide na een makke vertoning uit op een doelpuntenloos gelijkspel.

Twintig minuten voor tijd moest scheidsrechter Alexandre Boucaut de oefenpot wel stilleggen, nadat enkele fans met elkaar op de vuist waren gegaan. De lokale politie en stewards moesten tussenbeide komen. Nadien kon de partij gewoon worden afgewerkt zonder verder incidenten.

Het Bondsparket laat het er echter niet bij. Nog voor de competitie goed en wel van start is gegaan, hebben de eerste clubs al prijs. Op dinsdag 31 juli (om 14u00) mogen Club Brugge en KV Mechelen het uitleggen aan de Geschillencommissie. Ook ref Boucaut werd opgeroepen als getuige.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!