Club Brugge blijft ook tegen het Waasland-Beveren van Clement foutloos in eigen huis

Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Zondagavond boekte leider Club Brugge een 3-0-overwinning tegen Waasland-Beveren.

De partij tussen Club Brugge en Waasland-Beveren stond deels in het teken van Philippe Clement, die na 15 jaar bij blauw-zwart nu als hoofdcoach bij Waasland-Beveren aan de slag is. Ivan Leko behield het vertrouwen in zijn basiself van twee weken geleden op Anderlecht. Bij Waasland-Beveren moest Clement slechts een noodgedwongen wissel doorvoeren. De geschorste Camacho werd vervangen door de wederoptredende Moren.

In een slordige openingsfase noteerden we weinig tot geen kansen. Met een schot van Limbombe van buiten de zestien stak de thuisploeg zijn neus voor het eerst aan het venster, maar Roef ging goed plat. Het antwoord kwam er via Ampomah, maar hij mikte onder druk van een tweetal Clubspelers ver over.

Geen penalty voor overtreding op Morioka

Halfweg de eerste helft kwam blauw-zwart bijzonder goed weg toen scheidsrechter Smet een penaltyovertreding van Nakamba op Morioka door de vingers zag. Aan de overkant zagen we een poging van Vossen, maar zijn schot was te zwak en te centraal om Roef te verontrusten.

Op het halfuur slaagde Club er dan toch in om wat druk te creëren en dat leverde vijf minuten voor de rust ook een doelpunt op. Na een knappe dubbelpass met Vanaken mocht Limbombe vrij voorzetten vanop links. Hij vond Vormer, die enige mooi in de volley de netten deed trillen: 1-0, meteen ook de ruststand.

Blauw-zwart komt scherp uit de kleedkamer

Meteen na de pauze kon blauw-zwart de voorsprong bijna verdubbelen. De pegel van Diaby spatte echter uiteen op de lat. Amper een minuut later was het wel prijs. Vanaken zette zichzelf knap vrij via een dubbelpass met Diaby. Aan de tweede paal vond de Limburger Cools, die makkelijk kon afwerken: 2-0. Brugge stoomde door en Waasland-Beveren moest massaal terug. Vossen en Vanaken telden de bezoekers bijna helemaal uit, maar hun pogingen waren net niet goed genoeg.

Diaby trof enkele minuten later andermaal het doelhout. Hij kapte zich goed vrij, maar dit keer zag hij het leer via de binnenkant van de paal terug het veld inketsen. De bezoekers mochten dus nog een sprankeltje hoop blijven koesteren en bewezen nog niet uitgeteld te zijn. Hubert schatte een hoge bal verkeerd in, waardoor Seck richting doel kon koppen. Mechele kon de bal nog van de lijn keren.

In een genietbare tweede helft ging het ondertussen snel op en neer. Aan de overzijde kreeg Diaby andermaal de kans om de partij te beslissen, maar dit keer duwde hij een voorzet van Vanaken ruim naast. Ook Vossen mocht het na een hoekschop van heel dichtbij proberen, maar Roef hield met meer geluk dan kunde de 2-0 op het bord.

Vanaken bekroont beslissende rol met doelpunt

De wedstrijd eindigde zoals hij begon: met veel slordigheden en foute passes. Toen Vanaken enkele minuten voor tijd – op aangeven van Wesley – de 3-0 op het bord zette, was de partij volledig gespeeld.

Met 21 op 21 kan blauw-zwart het perfecte rapport in eigen huis voorleggen. Na 15 speeldagen blijft Club autoritair aan de leiding. Het behoudt zes punten voorsprong op eerste achtervolger Charleroi.

Club Brugge – Waasland-Beveren 3-0.

Club Brugge: Hubert, Poulain, Mechele, Denswil, Nakamba, Vormer, Vanaken (86′ Dennis), Cools, Limbombe, Vossen (74′ Clasie), Diaby (71′ Wesley).

Waasland-Beveren: Roef, Jans, Buatu, Moren, Demir, Seck, Morioka, Angban, Boljevic (67′ Caufriez), Thelin, Ampomah (60′ Dierckx).

Doelpunten: 40′ Vormer 1-0, 48′ Cools 2-0, 83′ Vanaken 3-0.

Gele kaarten: 16′ Angban, 32′ Vanaken.

Scheidsrechter: Wim Smet.