Club Brugge blijft foutloos in eigen huis na ruime overwinning tegen STVV

29/10/17 om 16:25 - Bijgewerkt om 16:29

Zondagmiddag hield Club Brugge de drie punten thuis met een 4-1-zege tegen Sint-Truiden.

Club Brugge blijft foutloos in eigen huis na ruime overwinning tegen STVV

© BELGA

Na de nederlaag van woensdagavond op Genk ging Club Brugge in eigen huis op zoek naar zijn elfde zege van het seizoen. Met Sint-Truiden kreeg het een van de revelaties van het seizoen en de ex-ploeg van coach Ivan Leko over de vloer. In vergelijking met de midweekmatch voerde Leko twee wijzigingen door. Dennis kwam logischerwijs weer aan de aftrap, maar de opvallendste verandering viel in doel te noteren: Ethan Horvath moest plaatsmaken voor de debuterende Guillaume Hubert.

De bezoekers staken als eerste de neus aan het venster. Slordig uitverdedigen van Limbombe bracht Charisis in stelling aan de rand van de zestien, maar zijn schot was te slap en miste precisie. Het antwoord van Club kwam er via Wesley. Hij kon van ver uithalen, maar de bal verdween via een Limburgs been in hoekschop. Een minuut later mocht de Brugse spits het nog eens proberen, maar dit keer vloog zijn poging nipt over.

Club Brugge blijft foutloos in eigen huis na ruime overwinning tegen STVV

© BELGA

In de evenwichtige beginfase kwam ook STVV nog eens opzetten. Boli zette zich goed door en speelde Legaer vrij, maar zijn schot strandde in de handen van Hubert. Vlak daarna was het wel prijs aan de overkant. Cools recupereerde het leer uit de voeten van Boli en speelde knap Vormer aan. De Nederlander kapte zich vrij en trapte met links de bal enig mooi in de verste bovenhoek.

Ook Hubert oogt niet secuur

Twee minuten later was alles te herdoen. Antunes leverde vanop links een gemeten voorzet af tot bij Legaer, die recht op Hubert knikte, maar de voetveeg van de Brugse goalie kon de gelijkmaker niet voorkomen. Hier zag de vervanger van Horvath er niet goed uit.

Club Brugge blijft foutloos in eigen huis na ruime overwinning tegen STVV

© BELGA

Na de gelijkmaker kregen we een tijdlang bijzonder weinig kansen te zien. Ook het spelniveau zakte zienderogen. Te slordig, te traag, te veel misverstanden en de ene blessurebehandeling na de andere. Een dieptepass waarbij Pirard maar net eerder op de bal was dan de doorgebroken Dennis deed Jan Breydel nog even opveren. Via wat tussenstationnetjes kwam Dennis dan toch in schietpositie, maar Pirard ging goed plat. Ook op de herneming van Cools had de bezoekende goalie een uitstekende reflex in huis.

Vormer andermaal belangrijk

Op de daaropvolgende hoekschop van Vormer was het dan toch prijs. Denswil knikte het leer perfect in de linkerbenedenhoek en blauw-zwart dook dan toch met een voorsprong de rust in. Cools was in blessuretijd zelfs nog dichtbij de 3-1, maar zijn vluchtschot waaide naast.

Club Brugge blijft foutloos in eigen huis na ruime overwinning tegen STVV

© BELGA

Het eerste wapenfeit in de tweede helft kwam van de voet van de bedrijvige Legaer. Hij viseerde de benedenhoek, maar zijn schot was te zwak om Hubert te verontrusten. Verder viel ons vooral de vroege wissel van Dennis op. Hij werd al in de 53ste minuut - duidelijk met veel tegenzin - naar de kant gehaald voor Diaby. De Nigeriaan ging meteen naar de kleedkamer.

Invallers tellen bezoekers helemaal uit

Ook Vossen mocht even later invallen en miste vrijwel meteen een dot van een kans. Pirard kon een schot van Diaby niet klemmen, maar Vossen trapte in de herneming hoog over. Aan de overzijde kon Boli zich nog eens doorzetten, maar zijn schot was te centraal om Hubert te verontrusten. Vlak na het uur versierde Vormer een discutabele strafschop. Van Driessche deed aanvankelijk nog een beroep op de videoref, maar uiteindelijk mocht Vossen de elfmeter toch omzetten: 3-1.

Club stoomde door en via Diaby werd het bijna 4-1, maar Pirard ging uitstekend plat. Even later was het dan toch prijs. Op de counter bediende Vanaken perfect Diaby, die alleen voor Pirard binnenschoof. Andermaal veel discussie, want bij STVV claimden ze voorafgaand aan de counter een overtreding van Vormer op Kitsiou, maar Van Driessche ging niet op het protest in.

Club Brugge blijft foutloos in eigen huis na ruime overwinning tegen STVV

© BELGA

Wedstrijd beslist, maar Club had nog honger naar meer. Eerst mocht Diaby nog eens alleen op Pirard af, maar de hoek was te scherp om de doelman te verschalken. Vlak daarna kreeg ook Vossen nog een opgelegde kans, maar hij trapte van dichtbij onbegrijpelijk over. Ook Vormer was nog dichtbij zijn tweede, maar zijn poging vloog rakelings over.

In de slotfase loste blauw-zwart het gaspedaal waardoor er geen echte kansen meer te noteren vielen. Club blijft zo met 18 op 18 foutloos in eigen huis en mag met vertrouwen naar de topper van zondag op Anderlecht toeleven.

Club Brugge - Sint Truiden 4-1.

Doelpunten: 18' Vormer 1-0, 20' Legaer 1-1, 39' Denswil 2-1, 65' Vossen 3-1, 71' Diaby 4-1.

Club Brugge: Hubert, Decarli, Mechele, Denswil, Cools, Limombe, Nakamba (73' Vanlerberghe), Vormer, Vanaken, Dennis (53' Diaby), Wesley (58' Vossen).

Sint-Truiden: Pirard, Kitsiou, Teixeira, Goutas, Kotysch (46' De Norre), Antunes, De Petter, Asamoah (76' Abrahams), Charisis (10' De Sart), Legear, Boli.

Gele kaarten: 25' Wesley, 41' Decarli.

Scheidsrechter: Bram Van Driessche.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!