Club Brugge al vijf matchen zonder zege na spectaculair gelijkspel bij STVV

Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Zaterdagavond maakte Club Brugge de lastige verplaatsing naar Sint-Truiden, dat op het eigen kunstgrasveld dit seizoen nog ongeslagen was.

De lijst met geblesseerden wordt steeds langer bij Club Brugge. Ivan Leko moest Denswil noodgedwongen wisselen voor Decarli. In vergelijking met de midweekmatch tegen Monaco verdwenen ook Vlietinck, Rezaei en de geblesseerde Dennis uit de basis. Mata, Diatta en Schrijvers kwamen wel aan de aftrap.

In een sfeervol Stayen – met ruim 10.000 toeschouwers – was de openingsfase voor de thuisploeg. De Kanaries versierden in de eerste vijf minuten meteen een drietal corners, maar echt concreet doelgevaar vloeide daar niet uit voort. Siebe Schrijvers zorgde voor het eerste bezoekende schot tussen de palen, maar Steppe kon makkelijk oprapen.

Pijnlijk flaterende Letica

Op een eerste grote kans was het wachten tot net na het kwartier. Na balverlies van Poulain werd Kamada alleen op weg naar doel gezet, maar hij trof de buitenkant van de paal. Amper een minuut later was het wel raak voor de Japanner, al hielp Letica wel een handje door de schijnbaar houdbare poging klungelig in zijn doel te laten glippen. Het vertrouwen groeide bij de thuisploeg. STVV duwde door en speelde bij vlagen swingend voetbal.

Club zag af, maar uit het niets – en na een discutabele fase – kwam het toch langszij. Na een verdedigend foutje van García werd Wesley door Steppe ten val gebracht. Lardot gaf eerst voordeel, maar Vanaken miste de open kans. Na ingrijpen van de VAR en het bekijken van de beelden, besliste Lardot om terug te keren op de fout op Wesley en penalty te fluiten. Vanaken kon zo vanop de stip toch voor de gelijkmaker zorgen.

Brugse dirigent ook als aangever

Een duidelijk aangeslagen thuisploeg zag blauw-zwart de wedstrijd weer in handen nemen. Het overwicht vertaalde zich in een bal op de onderkant van de lat van Schrijvers. Een paar minuten later was het wel prijs voor de Limburger. Een heerlijke voorzet van Vanaken werd door Schrijvers knap binnen geknikt: 1-2, meteen ook de ruststand.

Net als in de eerste helft schoot STVV het best uit de startblokken, maar meer dan wat steriele druk leverde het overwicht niet op. Het was tot na het uur wachten op de eerste grote kans na de pauze. Boli mocht vrij inkoppen, maar knikte net naast. Club kon daar lang bitter weinig tegenover stellen, al was Schrijvers op de counter dichtbij de 1-3. Steppe ging goed plat.

Klungelige owngoal brengt STVV langszij

Naarmate de tweede helft vorderde, kon Club de bal beter in de ploeg houden. STVV bleef proberen, maar dan vooral met pogingen vanop afstand. Kamada trapte op Letica, Ceballos knalde naast. En toch kwamen de Kanaries op 2-2 en opnieuw werden ze een handje geholpen door de bezoekers. Poulain trapte een voorzet van de ingevallen Legear klungelig tegen Rits, waardoor het leer in binnenrolde.

Club reageerde via een vrije trap van Vormer die op de lat uiteenspatte, maar Sint-Truiden bleef ook in de slotfase de bovenhand hebben. In blessuretijd gingen beide ploeg nog vol voor de zege en ging het goed op en neer, maar uitgespeelde kansen leverde het niet meer op.

Na een attractieve partij mag Club Brugge eigenlijk niet klagen met de puntendeling, want de thuisploeg was gewoon de betere ploeg. Club slikte wel twee heel schlemielige tegengoals. Blauw-zwart kon nu al vijf wedstrijden op rij niet winnen en moet zich dinsdag zien te herpakken tegen KV Oostende.