Cercletrainer Laurent Guyot ziet in Eupen een goede vriend terug

© BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge speelt woensdagavond bij Eupen met tevens een ontmoeting tussen de beide trainers die nog samen in Frankrijk speelden bij FC Nantes.

Laurent Guyot voetbalde als centrale verdediger dertien seizoenen in het eerste team van de Franse ploeg, met onder meer een landstitel in 1995 en het seizoen erna een halve finale in de UEFA Champions League tegen FC Juventus. De huidige Cercletrainer had toen een plaats in de A-kern, samen met Claude Makélélé, coach van KAS Eupen.

De verdedigende middenvelder voetbalde na Nantes ook nog voor Real Madrid, Chelsea en PSG. “Ik was een zeer gemiddelde speler, ik was er op het juiste moment in het juiste team”, liet de Cercletrainer ooit weten. “Als je een speler als Makélélé voor je hebt, geef je hem meteen de bal en word je zelf automatisch goed omdat Claude een actie maakte die je altijd goed kon gebruiken.”

Woensdagavond staan de gewezen ploegmaats in het Kehrwegstadion als trainer elk in een kamp. Eupen, met Bruggeling Siebe Blondelle in de rangen, die ooit nog een deel van zijn opleiding bij Cercle kende, zorgde op de vorige speeldag voor dé verrassing door Anderlecht te kloppen. Benieuwd of ze die lijn tegen groen-zwart kunnen doortrekken.

Lambot terug in de kern

Dinsdagnamiddag stapten negentien spelers op de bus richting de Oostkantons waar de Cercledelagatie zelfs twee nachten zal verblijven. Voor de wedstrijd op afzondering en erna omdat het te laat is om naar Brugge terug te keren. In de selectie zit opnieuw Benjamin Lambot. De aanvoerder keert terug uit blessure. Ook Jérémy Taravel heeft zijn schorsing erop zitten. Yann Etienne en Johanna Omolo zijn er in vergelijking met de wedstrijd tegen KV Kortrijk niet bij. Lloyd Palun en Gianni Bruno zijn nog niet blessurevrij.

Dit zijn de negentien namen: Nardi, Van Damme, Taravel, Lambot, Ueda, Vitinho, Abud, Decostere, Koné, Mercier, Hoggas, Lusamba, Appin, Gakpé, Tormin, De Belder, Hazard, Cardona, Bongiovanni.

Eupen- Cercle Brugge, woensdag 31 oktober om 20.30 uur. Als scheidsrechter is Jonathan Lardot aangeduid.

(ACR)